Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В бібліотеках громади були проведені заходи до Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2023 13:45
Кількість переглядів: 418

Фото без описуДень Гідності та Свободи — знакове державне свято, встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років.

Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника…

Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013–лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

Про цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога написано книги. 

В центральній бібліотеці оформлено книжкову викладку – погляд «Події, які змінили історію». Користувачі знайомилися з книжками про Майдан і Революцію Гідності, про історії простих людей — справжніх, щирих, добрих і небайдужих, яким судилося стати насправді незвичайними, видатними людьми. Переглядаючи книги ми завжди будемо пам’ятати і пишатися нашими Героями і твердо знати – ми українці, і ми є незламні!

Міська бібліотека-філія №1 до цієї дати підготувала для молодих юнаків, які є читачами нашої бібліотеки, перегляд фільму на тему: «Революція гідності. Пишемо історію». Після перегляду фільму було обговорення його. Також завідуюча бібліотекою Алефірова Світлана зробила огляд книг по даній темі, які є в бібліотеці. Вона розповіла про те, що на сторінках сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації. Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба.

Фото без описуВ День Гідності і свободи бібліотека-філія №2 підготувала і висвітлила онлайн огляд «Україна: незалежність, гідність, свобода». В ній наголошено

на причини повстання народу України. Революція гідності об’єднала українців, які були проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини. В дописі подані ключові події революції гідності від 21.11.2013 року до 22.02.2022р. https://www.facebook.com/profile.php?id=100013901535877

Бібліотека-філія № 4, провела патріотичний екскурс «Нація нескорених». Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей, згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації яка вийшла на Майдані і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий незламний дух. 

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень