Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Центри допомоги врятованим надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від війни

Дата: 16.11.2023 11:11
Кількість переглядів: 87

Фото без описуЦентри допомоги врятованим створені, щоб реагувати на виклики війни. Допомогу тут можуть отримати внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці та усі, хто потребує допомоги. 

До Центрів можна звернутися із будь-якими питаннями, які виникають у звʼязку з повномасштабною війною. Кваліфіковані спеціалісти нададуть необхідну соціально-психологічну, правову чи інформаційну підтримку комплексно та в одному місці. 

З початком повномасштабної війни, Україна зіштовхнулася з безпрецедентним рівнем насильства. Однак не всі травми, які завдає війна, є помітними для суспільства. За оцінками ООН, постраждалих від сексуального насильства під час війни у 10-20 разів більше, ніж про це свідчать офіційні дані. Фахівці Центрів надають підтримку усім, зокрема, і постраждалим від сексуального насильства, зумовленого війною.

Яку допомогу можна отримати у Центрах допомоги врятованим?

Соціальну. Працівники надають інформацію щодо медичної та гуманітарної допомоги, державних виплат, тимчасово прихистку, центрів підтримки внутрішньо переміщених осіб тощо.

Психологічну. Спеціалісти надають консультації для нормалізації психоемоційного стану постраждалих. У Центрах також працюють і дитячі психологи.

Правову. Фахівці надають юридичні консультації з різних питань.

Як надається допомога?

Безкоштовно. Люди, які отримують допомогу, не платять за жоден з видів допомоги.

Конфіденційно. Особистість отримувачів допомоги у Центрі не розголошується без відповідної згоди.

Безумовно. Отримувачі допомоги у Центрах не мають надавати докази того, що вони постраждали від війни чи зазнали насильства, для того, щоб отримати підтримку.

Де розташовані Центри?

Центри функціонують в 11 містах України, з них стаціонарно у 10 містах – Запоріжжя, Львів, Дніпро, Київ, Чернівці, Мукачево, Кропивницький, Одеса, Полтава, Харків, та у формі виїздів (мобільні Центри) – у 2: Харкові та Херсоні.

Джерело: https://ukraine.unfpa.org/uk/SRC

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень