Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання позачергової п’ятдесят п’ятої сесії міської ради

Дата: 13.07.2018 17:53
Кількість переглядів: 663

Фото без опису13 липня 2018 року,  під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, за участі секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко, відбулося засідання позачергової п’ятдесят п’ятої сесії міської ради.

Перед початком роботи, під головуванням голови постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики О.Луца відбулося спільне засідання депутатських комісій. 

До початку обговорення питань порядку денного, депутати міської ради М.Терновий, Н.Тишкевич, Н.Данасієнко звернулися із запитаннями щодо порядку затвердження рішень щодо встановлення місцевих податків та зборів, введення їх в дію, обов’язковості розгляду проектів рішень в постійній комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста тощо. На дані зауваження секретарем міської ради Наталією Миколаївною Клименко було зазначено, що ще 26 червня 2018 року всі голови комісій отримали доручення міського голови, з метою виконання вимог Кодексу законів про працю, Бюджетного кодексу України, Земельного кодексу України, відповідно до п. 3 ст. 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», п.4.1 розділу 4 Положення про постійні комісії Знам`янської міської ради сьомого  скликання, провести засідання комісій та розглянути ситуацію, що склалася з фінансуванням основних галузей нашого міста (освіта, житлово-комунальне господарство, охорона здоров’я, соціальний захист, регулювання земельних відносин, податкова політика), а також необхідності затвердження рішень міської ради щодо встановлення місцевих податків та зборів, внесення змін до ставок земельного податку та коефіцієнтів орендної плати за земельні ділянки на території міста. На жаль, на виконання доручення, було проведено лише засідання комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту ( гол. Ю.Сопільняк), а також головою комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацком було повідомлено про відсутність кворуму та неможливість провести засідання. Інші голови комісій міського голову не проінформували про стан виконання його доручення. 

Депутати та присутні заслухали доповідачів з питань порядку денного начальника відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.Кузіну та начальника відділу земельних питань А.Грицюк, обговорили проекти рішень, надали свої пропозиції щодо їх змісту, доцільності розгляду, вираження даних по надходженнях від сплати податків в гривневому еквіваленті, порівняння з минулим роком тощо. Під час обговорення питання кількості проектів рішень, що можуть бути включені до порядку денного позачергової сесії, головним спеціалістом з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради В.Приходьком було проінформовано, що їх кількість не обмежена, а ні чинним законодавством, а ні Регламентом міської ради.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко повідомив, що проекти рішень про встановлення місцевих податків було розглянуті постійною комісією з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політки  ( гол. О.Луц), наразі обговорено на спільному засіданні, земельні питання – на квітневих засіданнях постійних комісій, що дає право виносити та розглядати їх на сесії міської ради. У разі затвердження рішень про встановлення місцевих податків та зборів, він, особисто буде звертатися до Верховної Ради України з проханням прийняти рішення та дозволити їх використовувати вже з 01.01.2019 року.

 Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, під час проведення антитерористичної операції, героїв - знам’янчан. 

У цей день пролунали слова привітання з днем народження для депутатів міської ради Тітарєва Олега Борисовича та Бойчук Ольги Іванівни.

За результатами роботи, депутатами не було затверджено рішення міської ради:     «Про встановлення  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території  м. Знам'янка на 2019 рік»; «Про встановлення ставок єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку на території  м. Знам'янка на 2019 рік»; «Про встановлення транспортного податку на території  м. Знам'янка на 2019 рік»; «Про встановлення туристичного збору  на території  м. Знам'янка на 2019 рік»; «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.01.2015 року №1597 «Про ставки земельного податку у м.Знам’янка з 01.01.2015 року (відповідно до грошової оцінки земель міста)»; «Про внесення змін до рішення міської ради   від   22.03.2011 року   № 167  “Про затвердження коефіцієнтів орендної плати за земельні ділянки на території м. Знам’янка”.

З 32 питань регулювання земельних відносин депутати затвердили 30.

По завершенню сесії міської ради міський голова подякував депутатам за роботу. 

У  пленарному засіданні позачергової п’ятдесят  п’ятої сесії  міської ради 13.07.2018 року брали участь: 18 депутатів міської ради – О.Бойчук, Н.Клименко, В.Мацко, С.Філіпова, Н.Коленченко, М.Терновий, О.Луц, Ю.Сопільняк, О.Кузін, С.Каратєєв, Н.Данасієнко, С.Пашко, О.Тітарєв, І.Микуляк, Р.Кондратьєв, С.Лєвінте, Н.Тишкевич, Ю.Клюка; І.Грінченко, А.Мороз – не зареєструвалися для участі в засіданні, заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, представники засобів масової інформації.

Депутати Знам’янської міської ради сьомого скликання, відсутні на  пленарному засіданні позачергової п’ятдесят  п’ятої сесії  міської ради 13.07.2018 року: О.Рубан – лікарняний; Н.Тесленко, Ю.Майборода – за сімейними обставинами, С.Постика, В.Озеряний, К.Пастух, О.Куцов – відрядження,  Т.Макарова, О.Озеряний, А.Тесленко -  виробнича необхідність, Л.Семиніна, І.Зіньковська, С.Бойко – відпустка, О.Антоненко – санаторно-курортне лікування. Причини своєї відсутності депутати повідомили в телефонному режимі.

З результатами поіменного голосування за проекти рішення, та за процедурні рішення, є можливість ознайомитися на сайті міської ради  в розділі «Протоколи міської ради».

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення сесії міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень