Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Патріотичні заходи в рамках співпраці з Товариством сприяння обороні України

Дата: 18.01.2019 17:39
Кількість переглядів: 450

Міське методичне об’єднання вчителів Захисту Вітчизни 
в рамках співпраці з міським спортивно-технічним клубом 
Товариства сприяння обороні України

17 січня 2019 року на базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 відбулося міське методичне об’єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» за участю головного спеціаліста відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Т.Попової  та директора Товариства сприяння обороні України В.Колебіденка.

В ході проведення засідання учасники мали можливість відвідати відкритий урок в 11 класі на тему: «Стройові прийоми і рух без зброї», а також тематичний виховний захід  «Шкільний конкурс козацького строю і пісні», присвячений 100-річчю з Дня соборності України. Слід відмітити, що даний захід є традиційним  у закладі, а цього року набув особливого значення, зважаючи на значимість визначної події у житті нашої держави  - відзначення 100-річчя Дня Соборності України, напередодні якого саме і був проведений. 
З вітальним словом на початку заходу до учнів звернулася директор закладу Ярова Валентина Іванівна, яка звернула увагу присутніх на важливість проведення подібних заходів, як складового та вагомого елементу патріотичного виховання молоді та наголосила на обов’язковій участі її у заходах відповідного спрямування, що якнайкраще впливає на  формування національної свідомості. 
За підсумками участі учнів 6-11 класів закладу у заході, Програмою якого були передбачено етапи: оголошення назви команди, привітання, відповідність форми одягу, виконання пісні та рух у строю, відбулося  нагородження команд: ІІІ почесне місце  посіли учні 10-го класу, ІІ місце – учні 8 класу, що було відзначено членами журі, як позитивний приклад для наслідування для молодших учнів закладу та І – почесне місце  отримали учні 11-го класу, які відповідно до усіх вимог та правил, гідно виконували поставлені перед ними завдання. 4, 5 та 6 місто розподілили між собою учні 7-го, 6-го та 9-го класів відповідно. Всіх учасників заходу було нагороджено грамотами. 
До учнів зі словами привітань, на завершення, звернулися: директор Товариства сприяння обороні України Колебіденко Володимир Олександрович, який відзначив позитивну тенденцію у військовій підготовці молоді шляхом реалізації основних Положень Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура»), складовим елементом проходження Програми якої є саме виконання козацької пісні та стройова підготовка учасників. Головний спеціаліст відділу освіти Т.Попова подякувала адміністрації за організацію проведення заходу  та активну участь учнів у його  проведенні, а голова міського методичного об’єднання вчителів «Захисту Вітчизни» Хандусенко Андрій Григорович  звернув увагу присутніх на актуальність та важливість  реалізації заходів патріотичного виховання під час навчально-виховного процесу та становлення особистості школяра у ньому, як свідомого патріота та громадянина власної держави.       
Результатом проведення методичного об’єднання було обговорення проведеного вчителем Сидоренко Віталієм Валерійовичем уроку в 11-му класі, враховуючи вимоги Стройового Статуту -  одного з чотирьох статутів Збройних Сил України, затверджений Законом України «Про Стройовий статут Збройних Сил України» N 549-XIV від 24.03.1999 р. (зі змінами та доповненнями) та огляд інформаційно-матеріального забезпечення викладання предмета «Захист Вітчизни» у Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7  та реалізацію заходів, спрямованих на виконання п.1 наказу начальника відділу освіти від 14 вересня 2017 року № 305 щодо співпраці закладів освіти з військовими частинами, військово-патріотичними клубами та об’єднаннями, зокрема Товариством сприяння обороні України (директор В.Колебіденко). 
За результатами проведення методичного об’єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» складено Протокол засідання з наданням відповідних пропозицій та  рекомендацій  згідно прийнятих  рішень.

 

 

 

 

 

 

 

 

Головний спеціаліст відділу освіти 
виконавчого комітету 
Знам’янської міської ради 
Т.Попова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень