Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міська рада: працюємо в режимі позачергових сесій.

Дата: 22.12.2018 17:19
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

В суботу, 22 грудня, завершила свою роботу позачергова 64 сесія  Знам’янської міської ради.

Наступна позачергова 65-та сесія має розпочати свою роботу одразу ж після вихідних, - в середу, 26 грудня. Чому так? Закінчується рік. А головні питання, котрі стосуються життя всього міста (бюджет наступного року), не розглянуті і не затверджені депутатами міської ради й досі. А за чинним законодавством  проекти рішень стосовно бюджету міста на наступний рік необхідно затвердити до 25 грудня. А для внесення змін до бюджету цього року залишилося кілька днів.

В чому ж причина?

Складається враження, - депутати навмисне вишукують будь-який привід, аби сесії міської ради не відбувалися. Останньою з таких була – вимога. щоб міський голова Сергій Філіпенко «зняв» розміщену на сайті міської ради статтю про те, як депутати міської ради не виконують покладені на них обов’язки Законами України «Про місцеве самоврядування», «Статус депутатів місцевих рад»: не ходять на пленарні засідання (або приходять і не реєструються), та назвав прізвища цих народних обранців.

Як міський голова, я вимушений був звернутися з листом до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Адже така поведінка частини депутатів загрожує вчасному прийняттю бюджету міста наступного року.

Крім того, по бюджету нашого міста передбачено зміну показників міжбюджетних трансфертів (за державними програмами соціального захисту). Не затвердження їх призведе до розбалансування місцевих та державного бюджетів.  Також за розпорядженням КМУ від  5 грудня цього року бюджету нашого міста передбачено додатково субвенцію в розмірі 4054,0 тис. гривень. Обсяги трансфертів з державного бюджету підлягають обов’язковому затвердженню на міському рівні. А відсутність цих показників у розписі міського бюджету 2018 року призведе до повернення коштів до державного бюджету.

Законом України передбачено: депутат місцевої ради зобов’язаний дотримуватись в своїй діяльності норм Конституції та законів України. Брати участь у роботі ради, постійних комісій, всебічно сприяти виконанню їх  рішень.

Тому звертаюся до депутатів. Працюйте в рамках закону України.  Не треба перетворювати сесійну залу в поле битви між головою (який не подобається частині  депутатів) та депутатським корпусом!

Давайте 26 грудня відкинемо амбіції та будемо працювати на благо міста!

 

з повагою  міський голова Сергій Філіпенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень