Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вірте не словам, а вчинкам!

Дата: 06.06.2018 17:12
Кількість переглядів: 928

Життя вчить: треба вірити не словам, а вчинкам людини. Наобіцяти можна багато чого. А те, як і що робить людина, наскільки дотримує свого слова, і є її справжнім обличчям.

Співчуваю читачам міської газети: не перший місяць вони змушені читати, як частина депутатів  міської ради звинувачує міського голову в тому, що він нічого не робить для міста, тільки порушує закон.  

А міський голова потім  дає роз’яснення, що планує і хотів би зробити для знам’янчан, та декотрі  депутати перешкоджають його діяльності. 

Як саме перешкоджають? По-перше, просто не приходять на пленарні засідання міської ради, на яких треба б було розглянути дуже важливі для міста питання, - фінансування освіти, закладів охорони здоров’я, ремонту доріг і будинків... Розподілити ті ж  надходження із державного, обласного, районного бюджетів, так необхідних для фінансування міської лікарні. Та депутатам,  котрі й підписалися під відкритим листом міському голові, отже, байдуже, що на їхніх же округах не проводяться так потрібні ремонтні роботи! Знам’янчани роками чекали початку ремонтних  робіт, але депутати не підтримують винесених на розгляд пленарних засідань міської ради проектів рішень тільки тому, що ці проекти ініціює міський голова. А про своїх виборців, котрі їх обирали і всі надії покладали на них, ці депутати думають? Чи гадають, що люди підтримуватимуть ось таку їхню руйнівну політику? Впевнений: знам’янчани вже зробили свої висновки щодо діяльності цих депутатів, представників місцевих організацій політичних партій «Опозиційний блок», Всеукраїнського об’єднання «Свобода», «Воля»-РНС, Радикальної партії Олега Ляшка. Бо ж ці люди –  ті, хто дбають не про наше місто, а вже живуть виборами і не бажають, щоб в Знам’янці щось змінювалось на краще! Приміром, депутати Н.Данасієнко, А.Мороз. Вони не підтримують проекти рішень для проведення ремонтгих робіт навіть на власних округах. 

У «Відкритому листі» депутати дають роз’яснення своїй відсутності на пленарних засіданнях міської ради: «...криза виникла у міській раді задовго до початку чергової сесії... Проблема… у постійному ігноруванні Вами пропозицій, що вносяться на розгляд пленарних засідань... Ви берете на себе функції судді..., ігноруючи депутатів і раду, як колегіальний орган...».  

Депутати, дійсно, приймають рішення колегіально. Ось тільки відповідальність за законність і наслідки цих рішень несе за чинним законодавством міський голова. А депутати, слід зазначити, не завжди приймають правильні і законні рішення. А не проведення пленарних засідань, невиконання своїх депутатських обов’язків, це не порушення закону? Не ігнорування інтересів міста і людей? Минає вже шостий місяць нинішнього року, надворі літо, а заплановані ще восени минулого року роботи не виконуються. Це не порушення закону? 

Саме тому цими днями я звернувся  до голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка. Частиною 2 ст.39 ЗУ»Про місцеві державні адміністрації» передбачається, що голови обласних державних адміністрацій у випадках, передбачених законом, можуть порушувати перед Верховною Радою України питання про призначення  Верховною Радою України позачергових виборів сільської, селищної міської, районної в місті, районної, обласної ради, сільського, селищного, міського голови.

У відкритому листі депутати закликають мене згадати свої передвиборчі зобов’язання. Їх я не тільки добре пам’ятаю, а й продовжую виконувати. Навіть всупереч депутатській «допомозі». Саме те, що я всупереч усьому виконую обіцяне, і дратує частину депутатів.

А тепер - про другий спосіб перешкоджання діяльності міського голови. Коли минулого року на розгляд депутатів виносилися проекти рішень про ремонт доріг, тротуарів, прибудинкових територій, депутати ставили вимогу: обов’язково складати проектно-кошторисну документацію на виконання робіт. Гаразд, витратили чималі гроші, згаяли час, і що? За виділення коштів для початку або продовження робіт депутати не голосують ось вже шість місяців нинішнього року. 

Їх раптом перестав влаштовувати секретар ради. Хоча донедавна, впродовж двох років самі ж призначали секретарю найвищу премію й жодних зауважень до її роботи не пред’являли. Тепер раптом схаменулись: висловлюють їй недовіру. За що? Привід знайти можна будь-який, а насправді? Чи не через те, що секретар підтримує всі позитивні зрушення в нашому місті і діяльність  міського голови? Шановні, коли ж саме ви чинили по совісті: тоді чи зараз?  Депутати не голосують за виділення коштів на проведення ремонтних робіт у різних частинах нашого міста, щоб не було покращень й на округах тих депутатів, котрі підтримують починання  міського голови. 

А тепер – про втрати, які несе через це наше місто. 

Проектно-кошторисну документацію, зроблену минулого року, нині слід коригувати, повторно проходити експертизу.  А значить - сплатити додатково ще більше мільйона гривень. 

З минулого року чекають ремонту дворової території мешканці будинків 7,11,12  по вулиці Привокзальній. Поки виготовили документацію на вимогу депутатів, настала осінь. А восени депутатська постійна комісія прийняла рішення перенести виконання ремонтних робіт на наступний рік у зв’язку з настанням поганих погодних умов. 

А цього року, коли настала гарна погода, за виділення коштів депутати не голосують зовсім. Така ж ситуація і з ремонтом  покрівлі на будинку №12 по вулиці М.Грушевського.

Список того, що мали б зробити торік, а не робимо й досі – солідний. 

Не зроблено ремонт прибудинкової території по вулиці Маяковського, 40;  будівництво тротуару по вулиці Осадчого. 

Не виконано реконструкцію нежитлового приміщення під соціальне житло для сироти по вулиці М.Грушевського, 53 і реконструкцію під службове приміщення по вулиці М.Грушевського,18, реконструкцію будинків по вулиці Братів Лисенків, 6 і 8.

Не зроблено капітальний ремонт частини вулиці Партизанської і капітальний ремонт цієї ж вулиці на перехресті із вулицею Дмитрівською (де рух по колу).

Не відремонтовано капітально ліфти у будинку №28 по вулиці Матросова, зовнішнє освітлення на вулиці Незалежності, проспекту Шкільному  і В.Голого, дворову і прибудинкову території на вулиці В.Голого,116, тротуар на вулиці Дмитрівській (від вулиці В.Голого до вулиці Дмитрівської).

Не заасфальтовано дорогу на вулиці 8 Березня (а цього так чекають люди! Адже багато років на південній частині міста взагалі ніяких ремонтних робіт не проводилося!), не завершено капітальний ремонт зливової каналізації на Привокзальній площі. 

Всього невикористаними з минулого року залишаються 6 мільйонів 429 тисяч гривень, закладених для виконання цих робіт.

І знову ж таки повторю відомий вислів: треба вірити не словам, а справам. Що робить частина депутатів міської ради? Ганьбить і зводить наклепи у соцмережах та у міській газеті, замість того, щоб просто проголосувати за виконання ремонтних робіт. Тих робіт, яких знам’янчани чекали роками. А коли йшли на вибори, то обіцяли ж дбати про людей. Ось так і дбають… Самі не робили нічого для міста в свій час, тепер – іншим не дають працювати на благо міста. Депутати часто закликають мене до діалогу. Але при чому тут діалог? Треба просто працювати так, як визначає нашу діяльність чинне законодавство. Законом чітко передбачено права і обв’язки міського голови і права та обов’язки депутатів!

Єдине, із чим можу погодитися, так це із таким висловом у відкритому листі: «...при жодній каденції такої ситуації не було...». 
І це правда. Шкода, що частина депутатів забула про людей. А люди... Поки деякі з депутатів намагаються реалізувати свої амбіції, люди зачекають. Куди вони подінуться…  

Сергій Філіпенко, міський голова 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень