Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Виборчий процес розпочався

Дата: 24.01.2019 17:05
Кількість переглядів: 515

???µ?? ?????????°?????? ????????.Що нового буде для виборця на цих виборах, і які права у нього є?
Чергові вибори Президента України, це пам’ятає кожен із нас, відбудуться на неділю 31 березня 2019 року. 

Виборчий процес вже розпочався. Місто Знам’янка є центром одномандатного виборчого округу №102, в який входять міста Знам’янка, Світловодськ, а ще Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони.

Отже, не пізніше, як за п’ять днів до дня голосування, всім виборцям, котрі зареєстровані, принесуть іменні запрошення на вибори. В цьому запрошенні Вам повідомлять про включення Вас до попереднього списку виборців Вашої виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також повідомлять про час і місце голосування. Виборцям, щодо яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно (НСП), одночасно буде повідомлено, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Якщо Вас запросили і Ваші прізвище, ім'я, по батькові вказані правильно, значить все у Вас добре. А якщо Вас не запросили, це привід прийти самому і вияснити причину. Вас радо чекають у дільничній виборчій комісії або у відділі ведення Державного реєстру виборців Знам’янської міської ради. Приходити потрібно з паспортом. 

На виборчій дільниці є попередні списки виборців, з якими Ви маєте право ознайомитися і перевірити правильність внесених до них відомостей. Ви, як виборець, можете звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців, але - не пізніше 25 березня 2019 року із заявою про уточнення попереднього списку виборців, а також про включення або виключення зі списку себе або інших осіб. Заяви подані пізніше не розглядатимуться. 

А як бути тим виборцям, які нездатні самостійно пересуватися?
Тим виборцям, які нездатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки “НСП”, рішенням дільничної комісії (на підставі їхньої заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я) надається можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Така заява разом з довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами до дільничної комісії до 20 години останньої п'ятниці перед днем голосування. 
Чи має виборець можливість тимчасово змінити місце голосування?
Таке право є у виборців, які в день голосування перебуватимуть далеко від свого місця проживання (відрядження, лікування, тощо). Для цього необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців в місці своєї реєстрації або свого тимчасового перебування з відповідною заявою і не пізніше, ніж за 5 днів до дня голосування. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їхнього голосування, а саме - виборчу дільницю. В списках нової дільниці з'являться їхні прізвища із зазначенням номера посвідчення, виданого відділом ведення Державного реєстру виборців. Особливістю є те, що, якщо приїжджий виборець змінив своє місце голосування, але все таки раптом вирішить голосувати вдома, то він не зможе це зробити, поки не поверне видане йому посвідчення про зміну місця голосування тому відділу, який його й видав. Але знову ж таки, все це можливо тільки до 25 березня, оскільки в цей день реєстр виборців починає формування уточнених списків, за якими й буде проводитися голосування. А саме до уточненого списку виборців і включаються громадяни, котрі змінили місце голосування за власними заявами.

Всі члени дільничних комісій до 25 березня 2019 року подають заяви до відділу ведення Державного реєстру виборців щодо тимчасової зміни місця голосування для включення їх до списку виборців на тій дільниці, де вони будуть працювати в день голосування. 

Чи є гарантія, що на старому місці вони теж не проголосують?

Гарантія така є. Зараз списки виборців практично формуються в ЦВК. Хоча органи ведення Реєстру виготовляють списки, але це лише їх матеріалізація на паперових носіях з електронних файлів, які формуються засобами автоматизованої системи Реєстру. Функціонуюча в Реєстрі підсистема виявлення «двійників» унеможливлює включення одного і того ж виборця до списків на різних дільницях.

Побажання виборцям.

Щоб не залишитися осторонь від виборів, і щоб Ваше прізвище було вписане до списків виборців, потрібно зовсім небагато - перевірити свої дані і своїх близьких у цих списках. А це можна зробити вже сьогодні. Тим самим Ви внесете свій внесок в гідне проведення виборів Президента України. Ну, і не забудьте, звичайно, прийти проголосувати! Адже результат Виборів 31 березня 2019 року залежить лише від Вас, шановний виборцю!

Відділ ведення Державного реєстру виборців Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень