Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Захід до Дня українського добровольця у Міському краєзнавчому музеї

Дата: 15.03.2018 17:00
Кількість переглядів: 785

Фото без опису 14 березня у міському краєзнавчому музеї відбувся патріотично-виховний захід для учнівської молоді «Уклін добровольцям України», присвячений Дню українського добровольця. 

Саме в цей день у 2014 році перші 500 бійців - добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. 

В історії України є чимало прикладів добровольства.  Серед них: Запорозьку Січ – воєнізована структура з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну;  легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах За покликом серця стояли до останнього оборонці Крут, повстанці Холодно Яру та вояки УПА.

Фото без описуТа найновіший приклад – це Революція гідності та початок воєнних дій на сході України. В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - спочатку пішли на майдани, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії. 

На зустріч з учнями НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. №2 - ліцей» були запрошені наші земляки - добровольці, люди сильні духом і вірою - учасники бойових дій на Сході України С.Л.Сірченко і О.В.Чіплик, які розповіли про своїх бойових товаришів, про поштовх у власній свідомості, що покликав стати в перших рядах  на захист України від агресора. 

Зі словом про справу високого морального піднесення - обов’язок кожного громадянина власними, посильними силами стати на захист рідної землі, звернувся до присутніх настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Іван, а громадський діяч О.І.Голінько розповів про зародження добровольчого волонтерського руху у нашому краї на початку 2014 року, про допомогу волонтерів військовикам та  про їх діяльність сьогодні. 

Фото без описуЗ особливим хвилюванням учасники зустрічі слухали Н.І.Носкову, матір дівчини - воїна Катерини Носкової та Ю.Голу, вдову воїна Віктора Голого. 

Бути добровольцем на війні означає мати мотивацію більш сильну ніж страх смерті. Саме тому багато добровольців відділи своє дорогоцінне життя за благо інших. 

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять земляків - добровольців, які за власною волею вступили до лав Збройних Сил і загинули у боях за незалежність України. 

Знаючи свою історію ми більш відповідальніше відносимося до подій сьогодення.     Депутат міської ради, громадський діяч та вчитель «ЗШ І-ІІІ ст. №2 - ліцей»  С.М.Філіпова презентувала присутнім створення історичного друкованого видання - альманаху «»Скарби чорнолісся», який стане першою ґрунтовною роботою за для збереження історичної спадщини міста.

Відділ культури і туризму


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень