Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Від реалізації домашнього молока до крафтової сироварні: «єРобота» допомагає створити бізнес на Кіровоградщині

Дата: 09.11.2023 16:46
Кількість переглядів: 57

Фото без описуЛюбов Кличко – власниця нещодавно відкритої сироварні у Кропивницькому районі.

«Майже 20 років я займаюсь переробкою та реалізацією домашнього молока, а тому вирішила усі свої набуті знання та досвід спрямувати на здійснення давньої мрії – започаткування власного бізнесу. Виробництво крафтових сирів –  напрямок, який я планую успішно розвивати», – розповідає про свій шлях підприємниця.

Значну частину свого життя жінка тримала вдома велике господарство,  реалізовувала домашню продукцію, а тому вирішила зайнятися розширенням виробництва – побудувати мініферму та виготовляти крафтові сири. До бізнес-ідеї пані Любов підійшла відповідально: щоб якісно стартувати у бізнесі, вона брала участь у тематичних семінарах, вебінарах та вивчала інформацію про сироваріння, накопичувала багаж необхідних знань для початку бізнесу.

 Досвіду, знань та власних амбіцій Любові Миколаївні для здійснення планів вистачало, а от коштів для їх реалізації бракувало. Тому вона вирішила скористатися грантовою програмою «Власна справа».

«Щоб забезпечити реалізацію молочної продукції, я попередньо домовилася з магазином на одному із ринків міста. До того ж за багато років сформувалася когорта постійних клієнтів, які полюбляють мої сири та молочні продукти. Завдяки грантовим коштам я зможу збільшити чисельність худоби, придбати додаткове обладнання для сироваріння, а також сільськогосподарське причіпне обладнання, що дозволить збільшити обсяги заготівлі сінажу та інших кормів для худоби», – зазначає грантерка.

Згідно з умовами програми та з метою ефективного розширення виробництва Любов Кличко наразі планує створити нове робоче місце та найняти одного працівника. Однак це тільки початок, стверджує жінка. Вона впевнена, що її бізнес-ідея має великий потенціал.

Не відкладайте мрію на завтра! «єРобота» чекає на вас! Порядок надання мікрогрантів за посиланням. Щоб взяти участь у програмі, перейдіть на портал Дія. Потрібна консультація? Звертайтеся по допомогу до фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером телефону +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень