Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим

Дата: 03.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 198

Фото без описуСоціальні працівники відіграють важливу роль у суспільстві, допомагаючи людям в складних ситуаціях і надаючи їм необхідну підтримку. Один із аспектів їхньої роботи - це реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. З метою забезпечення якісної допомоги постраждалим особам фахівці  із соціальної роботи повинні мати відповідну підготовку і знання.

Нещодавно співробітник Центру соціальних служб успішно завершила онлайн-навчання у формі тренінгу на тему «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим». Ця ініціатива була спрямована на покращення якості допомоги, яку надають фахівці соціальної роботи жертвам сексуального насильства, особам, постраждалим в умовах воєнного конфлікту.

Під час тренінгу фахівець здобув навички і знання щодо визначення, підтримки та надання комплексної допомоги постраждалим. Ця підготовка включала в себе розуміння особливостей сексуального насильства в конфліктних ситуаціях, засоби психосоціальної підтримки та сприяння процесу одужання.

Завдяки цьому навчанню, фахівець здатна ефективно взаємодіяти з постраждалими особами, допомагаючи їм важливими ресурсами та інформацією. Це сприяє не тільки покращенню психологічного стану постраждалих, але і сприяє розв'язанню конфліктів і відновленню нормального життя для цих осіб.

Онлайн-навчання на тему сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, стає дедалі важливішим інструментом для підготовки фахівців соціальної роботи до надання допомоги постраждалим в умовах сучасного світу. Це відкриває нові можливості для розвитку навичок та знань, щоб забезпечити кращу якість життя та підтримку для тих, хто цього потребує.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень