В Бібліотека-філія 3 відбулася чергова зустріч клубу за інтересами для дітей та юнацтва. Темою для спілкування були "Кулінарні премудрості наших пращурів"
Цієї суботи в Бібліотека-філія 3 відбулася чергова зустріч клубу за інтересами для дітей та юнацтва. Темою для спілкування були "Кулінарні премудрості наших пращурів".
Бібліотекар розповіла про традиційні стародавні українські страви – борщ, який колись називали «варивом із зіллям», куліш - улюблену їжу чумаків та запорізьких козаків, і, звичайно ж, про вареники, без яких неможливо уявити і сучасну українську кухню.
Таке розмаїття кулінарних шедеврів свідчить про здоров’я і міць української нації.
І щоб відшукати в літературі унікальні страви української кухні, то далеко ходити не треба! Достатньо було відкрити безсмертну «Енеїду» Котляревського. Пригадати смачні маківники з повісті І. Неуя-Левицького "Кайдашева сім'я". Перечитати "Етюд про хліб» Івана Драча, який просто зачаровує нас своєю любов’ю і пошаною до хліба, змальовуючи дивовижну картину випікання маленького пахучого сонця. Майже не було того столу в Україні, щоб обходився без вареників, млинців, голубців…
Ну і як же ж було не наліпити вареничків!!! Діти із задоволенням поринули у процес практичного освоєння кулінарних премудростей наших пращурів! Зустріч пройшла дуже цікаво!
Діти збагатили свої знання про обрядовість та традиції української кухні, пригадали літературні твори, в яких описані кулінарні премудрості нашого народу, порозгадували загадки, взяли участь у вікторині "Відгадай страву", пограли в тематичну гру "Збери прислів'я" та виконали ігрове завдання "Майстер-шеф" на складання рецепту найсмачнішого борщу!