Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) родині загиблого Героя

Дата: 28.09.2023 15:00
Кількість переглядів: 283

Фото без опису582 дня. Рівно стільки триває повномасштабна війна. Рівно стільки російські агресори вчиняють нелюдські злочини проти українського народу. Чи не кожного дня українські родини отримують чорну звістку про втрату рідної людини.

70 захисників, мешканців нашої громади, віддали своє життя за незалежність України, за те, щоб ми з вами жили під мирним небом на вільній українській землі.

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко разом із головою Кіровоградської обласної асоціації ветеранів війни Афганістану та АТО Ліпко Микола Петрович зустрілися із родиною Гайчука Сергія , який віддав своє життя у війні з російськими загарбниками.

Сергій народився 21 березня 1986 року в селі Новороманівка Знам’янського району. По закінченню Новороманівської школи влаштувався працювати будівельником у Києві. У вільний від роботи час захоплювався футболом. Згодом Сергій одружився і в нього народилися двоє чудових діток – донька Євангеліна та син Веніамін. Після подій 24 лютого Сергій не зміг залишитись осторонь і добровольцем пішов на фронт. У квітні 2022 року він був призваний на службу до 46-ї окремої аеромобільної бригади та призначений на посаду навідника відділення охорони взводу управління командира батареї мінометної батареї 3-го аеромобільного батальйону.

Фото без описуУ місті Соледар Бахмутського району Донецької області Сергій Гайчук вступив в запеклий бій з ненависним ворогом. У свій останній бій… Залишаючись вірним військовій присязі, 05 січня 2023 року солдат Гайчук Сергій Васильович поповнив ряди небесного війська… Похований у м. Бориспіль на Алеї Слави.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, згідно з Указом Президента України, солдат Гайчук Сергій Васильович був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Відзнаку отримала мама загиблого Героя Гайчук Лариса Миколаївна.

Фото без опису«Сьогодні я хочу сказати слова подяки родині Сергія Гайчука, за те, що виховали мужню, чесну та порядну людину, справжнього патріота своєї країни. Його героїчний вчинок є прикладом відваги, відданості та любові до своєї Батьківщини, до свого народу»,

- зазначив очільник громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень