Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Компенсація для відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Дата: 21.09.2023 10:48
Кількість переглядів: 437

Фото без описуУправління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому інформує внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади про можливість оформити грошову компенсацію для відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Послуга з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» надається з метою підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за:

  • дитиною до трьох років, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи;
  • дитиною до трьох років, яка потребує додаткового догляду (дитина з інвалідністю до трьох років, дитина до трьох років, хвора на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитина до трьох років, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність).

Відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» є щомісячною адресною компенсаційною виплатою заявнику послуги «муніципальна няня» за здійснення догляду за дитиною протягом місяця. Компенсація послуги «муніципальна няня» виплачується в розмірі, який визначається з розрахунку 100 відсотків мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі, установленої на 1 січня відповідного року, за одну годину догляду, але не більше ніж 165 годин на місяць.

Право на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини, яка потребує додаткового догляду, або дитини до трьох років і є особами з інвалідністю I чи II групи і на законних підставах проживають на території України та уклали договір з муніципальною нянею.

За додатковими роз’ясненнями звертайтеся за адресою: м.Знам′янка, вул. Варшавська (Глібка), 28, каб.№10, Центр по наданню адресних соціальних допомог управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень