Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося планове засідання постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємства

Дата: 28.08.2023 16:27
Кількість переглядів: 34

Фото без опису28 серпня 2023 року, під головуванням голови постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємства Нелі Данасієнко, відбулося засідання зазначеної комісії з розгляду питань, що включені до плану її роботи на серпень поточного року.

Про стан виконання бюджету Знам’янської міської територіальної громади за січень – червень 2023 року доповіла начальник фінансового управління Олена Лепетко. Олена Миколаївна проінформувала щодо планових показників доходів загального та спеціального фондів бюджету Знам’янської міської територіальної громади з урахуванням змін. Надала дані щодо виконання доходів бюджету громади в розрізі податків, зборів та інших платежів за січень-червень 2023 року. Повідомила про причини заборгованості по  загальному  та спеціальному фондах бюджету громади  станом на 01 липня 2023 року та причини їх виникнення. Виконання видатків бюджету Знам'янської міської територіальної громади та видатків власних надходжень бюджетних установ,  в розрізі загального та спеціального фондів бюджету громади, було представлено членам постійної комісії за галузевою та економічною складовими.

Про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста за  І півріччя 2023 року проінформувала начальник відділу економічного розвитку, підприємництва, промисловості  та торгівлі Інна Кузіна. Інна Петрівна відзначила, що основним економічним показником  підприємства являється його прибутковість. За даними, наданими керівниками КП «БТІ» Людмилою Головою та КП «Знам’янський ККП» Олегом Чернявським, на кінець звітного періоду, підпорядковані їм підприємства є прибутковими.

Аналіз фінансових показників КП «БТІ» показує, що станом на 01.07.2023 року комунальне підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі  894,7 тис. грн., що на 76,6% більше ніж за відповідний період 2022 року  (506,6 тис. грн.).  Витрати підприємства  за звітний період також збільшилися на 260,5 тис. грн. або на 43,47 %, а саме: на 43,2 % збільшилися  витрати на оплату праці та резерв відпусток; на 43,3% - нарахування на заробітну плату; на 16,3 % - витрати на послуги по оренді, опаленню та електроенергії; на 34,4 % - витрати на послуги банку та зв’язку; на 88,3 % - витрати на канцтовари; на 248,4 % - інші витрати.

Чистий дохід від реалізації продукції, робіт, послуг КП «Знам’янський ККП» за звітний період збільшився на 38,9 % в порівнянні з відповідним періодом минулого року та склав 15146 тис. грн. Витрати підприємства  за звітний період також збільшилися на 4687 тис. грн. або на  43,5%, а саме: матеріальні витрати (ПММ, запчастини, матеріали) збільшилися на  113,1%; інші витрати збільшилися 85,6 %; витрати на оплату праці зменшилися на 1,7%; нарахування на заробітну плату зменшилися на 2,2%.

Депутати прийняли до відома надані інформації, обговорили перспективи розвитку та функціонування дільниці «Ринок» комунального підприємства «Знам’янський ККП», проведення претензійно-позовної роботи з боржниками, укладання договорів про надання послуг з вивезення ТПВ, потреби в оновленні комунальної техніки.

За результатами засідання постійної комісії, надано висновки та рекомендації.

 Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень