Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шлях стійкості

Дата: 30.08.2023 14:57
Кількість переглядів: 131

Фото без описуСпортивно-патріотичний захід для родин загиблих «Шлях стійкості» був присвячений Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Незалежність України рясно полита кров’ю кращих її синів і доньок, Героїв і Героїнь минулого й сьогодення.

"Шлях Стійкості" - проєкт, започаткований для підтримки членів сімей учасників бойових дій і воїнів, які загинули за незалежність, територіальну цілісність, свободу України, який включає в себе психологічне розвантаження, арт терапію, активний відпочинок та спорт.

У ході заходу було представлено чотири локації: психологічного розвантаження, активного спорту, історична та локація – кава-тераса (смаколиків).

До заходу долучилися Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова, начальник управління комунікацій з громадськістю Віталій Останній, члени сімей воїнів та представники громадськості.

Фото без описуРозпочинаючи захід Знам’янський міський голова Володимир Сокирко зазначив: «Вшануємо пам’ять наших Героїв-земляків, які не повернулися додому, вклонимося низько, подякуємо захисникам та їх родинам. Вічна пам’ять нашим землякам. Попереду у нас багато роботи і ми зробимо все можливе щоб у нашому місті була площа для громади і місце для вшанування пам’яті наших воїнів.. Дякуємо громадським організаціям, які долучилися, займалися організацією даного заходу. Отже, ми всіх вас відзначимо Подяками».

Володимир Сокирко вручив від міської ради Подяки громадським організаціям, які підтримали , брали участь в організації заходу «Шлях стійкості»:

Подяки оголошені : ГО «Єдина родина Знам’янщини» ( гол. Анатолій Голіков), міському краєзнавчому музею (директор П.Швайка), ГО «ЦЕГРІН-РАЗОМ»( гол. Тетяна Захарчук), ГО «Жіночий Дзен» (гол. Ірина Варакута), ГО «Українське капеланство» (гол.Сергій Карлюга), ГО «Спортивно-патріотична асоціація «Славян» (гол. Андрій Вовненко), Міжнародній організації «Лікарі без кордонів».

Сьогоднішнім заходом ви починаєте історію в якій ви продовжуєте подвиг синів та дочок наших захисників і захисниць. Говорити про Україну, про подвиг наших Героїв, вкорінювати національну свідомість, передавати ось це через ваших дітей далі до нових поколінь українців, формувати ту свідомість і цінності за які боролися ваші сині та дочки і продовжують боротися. Уклінно вам дякуємо за те що ви виховали справжніх патріотів. Кожна втрата на війні - наше спільне горе.

Фото без описуЗгуртованість та відчуття плеча - те що дають такі зустрічі. Робота над свідомістю українців, формування тієї країни, яку виборюють найкращі. Дякуємо за ваших синів і дочок", - звернулась до присутніх на заході Катерина Колтунова. І вручила Подяку від Кіровоградської обласної військової адміністрації Носковій Ніні Іванівні – члену ГО «Єдина родина Знам’янщини» за активну благодійну і волонтерську діяльність, спрямовану на забезпечення суверенності і розвитку України та з нагоди Дня Незалежності України.

Промова лунала і від голови ГО «Єдина родина Знам’янщини» Анатолія Голікова, який зазначив що даний захід проводиться для стійкості, єдності і згуртованості родин. Він подякував очільнику міста Володимиру Сокирку та його команді, яка опікується патріотичною роботою.

Фото без описуВсі присутні слухали виступ Сергія Карлюги - голови ГО «Українське капеланство». Всі разом покинулись в проникливі хвилюючі слова взявши участь у Спільній молитві з капеланом Сергієм Карлюгою.

В організації заходу брали участь радник міського голови Володимир Мухуров, керуюча справами ( секретар виконавчого комітету) Лілія Меренкова.

На заході звучали патріотичні пісні у виконанні Кожухаря Олександра.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень