Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

29 серпня українці відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 30.08.2023 13:17
Кількість переглядів: 329

Фото без описуЗ нагоди вшанування Дня пам’яті захисників України в міській бібліотеці-філії №1 бібліотекарі провели годину вшанування «Україно! Честь і слава синам твоїм!».

Присутні, читачі бібліотеки дізналися про наших героїв - визволителів, розповіді про героїв фронту і тилу, про справжніх патріотів України, які ціною свого життя боронили і продовжують боронити зараз нашу незалежну і вільну країну від ворога. Також читачі познайомилися з літературою, представленою на тематичній виставці «Лицарі волі».

З нагоди цієї сумної дати у бібліотеці - філії №2 відбувся урок пам’яті «Боротьба заради майбутнього». На заході були присутні здобувачі освіти гімназії «Семицвіт», із педагогом організатором Захаренко Жанною, та ліцею «Дивосвіт». Прослухали історію протистояння наших воїнів біля міста Іловайськ, про трагедію виходу наших військ через пекельний «зелений коридор». Вшанували загиблих хвилиною мовчання. В пам’ять про героїв створили аплікаційний колаж «Соняхи пам’яті».

Символом скорботи за загиблими за українськими воїнами став сонях . Саме тоді, коли тривали бої на Донбасі, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

Фото без описуЦього дня в нашій бібліотеці-філії №3 організовано фотовиставку, на якій зібрано матеріали про героїм, мужність та незламність українських воїнів.

На знак вшанування пам'яті про загиблих героїв разом з дітьми виготовили символічні соняшнички, які завжди будуть нагадувати нам, якою ціною заплачено за наше життя, свободу та незалежність нашої країни.

В день пам'яті захисників України, бібліотека філія №4, провела захід діалоги про війну «Мужність і відвага». Переглянули відеоролики діалогів з військовослужбовцями та ветеранами сучасної російсько-української війни. Зробили висновки, що в умовах сьогодення, ми не маємо права забувати чия мужність і відвага, дають нам змогу жити, працювати, навчатись і мріяти у незалежній Україні.

Міська центральна бібліотека запропонувала до уваги знам’янчан відео-пам’ять «Увійшли в безсмертя» - огляд книг про мужніх воїнів, які брали участь в іловайській операції. Дані книги - це продовження їхнього життя у слові та пам’яті людей. Історична відео-довідка про заснування Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень