Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні. Весело. Цікаво

Дата: 01.08.2023 13:37
Кількість переглядів: 134

Фото без опису30 липня відзначається Міжнародний день дружби. В цей день в центральній бібліотеці діти виготовляли смайлики, прикрашали їх, щоб порадувати своїх друзів. За творчим заняттям обговорювали важливість дружби, всі гуртом поміркували, яким повинен бути справжній друг, а яких друзів треба остерігатися. Діти щиро вірять, що якби всі люди вміли дружити, то не було б у світі ні сварок, ні війни. Веселий, дружній настрій панував в бібліотеці, адже тут збираються справжні друзі! Захід відбувся у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Калейдоскоп здоров’я в бібліотеці-філії №1 був наповнений змістовними та цікавими заходами, а саме: консультативне бюро «Хочеш бути здоровим – будь!», гра-мандрівка «Країною здоров’я», перегляд виставки-поради «Мистецтво бути здоровим».

Юні читачі переглянули мультфільм про загартовування, продемонстрували фізичні вправи, які роблять вранці вдома і довели, що фізичні вправи дуже корисні для здоров’я. Вони допомагають стати сильним, спритним, витривалим. Також діти Фото без описувивчили 12 корисних звичок для здорового імунітету і підвели висновок, що здорове харчування та свіже повітря теж важливе для їхнього здоров’я. А ще вони пограли у м’яча на майданчику біля бібліотеки.

Цього тижня «Мистецькі вихідні» міська бібліотека-філія №2 знову проводила в затишній тіні дерев скверу відпочинку смт. Знам’янка Друга, тільки на цей раз із рекламною трибуною "Планую прочитати". Виставка книжок на повітрі дала змогу ознайомитися з нашими пропозиціями та запланувати собі книгу для прочитання. Усі охочі могли обирати між Антуаном де Сент-Екзюпері та Джоан Роулінг, Всеволодом Нестайком та Іваном Андрусяком, Ульфом Старком та Крістіною Нестлінгер, Гербертом Веллсом та Нілом Гейманом.

Юних читайликів привабила ілюстрована казка відомого українського письменника Юрія Винничука «Метелик вивчає життя» про пригоди двох чеберяйчиків Гоплі та Піплі та їхнього нового друга великого Метелика. Підлітковій аудиторії були до вподоби визнані бестселери «Часодії» Наталі Щерби, «На щастя, молоко» Ніла Геймана, зацікавила щемлива повість видатного сучасного нідерланського письменника Гюса Кейєра «Книга всіх речей». Для дорослої -- проза Оксани Забужко, Ірени Карпи, Андрія Кокотюхи, Рея Бредбері.

Фото без описуЛюди знають про наші суботні заходи й охоче, особливо діти, приходять щоб вибрати новинки, згадати книги, які читали раніше, назвати літературу, яку би хотіли прочитати, поспілкуватися, поділитися інформацією. Тож ласкаво просимо до нашої бібліотеки ознайомитися з представленими та іншими книжками детальніше. Адже літній вихідний день у приємному спілкуванні, а потім наодинці з книгою -- це класно, суперово!

В полях достигають хліба, в садах наливаються соком ранні яблука і груші, наповнюються сонячним теплом стиглі ягоди. А ще місяць липень у сиву давнину називали «косець» - від слова косити, бо саме в цю пору достигають всі трави.

Липень – найтепліший місяць року. У липні найсприятливіші умови для медозбору. Отож і вирішили ми вирушити в етноподорож та пригадати всі переваги та щедрі дарунки цього місяця. В бібліотеці-філії №3 діти познайомилися і з лікарськими травами, які було зібрано у липні! І з побачили вже сплетеного «дідуха», який зазвичай роблять із першого скошеного снопу пшениці.

Особливу увагу привернув обжинковий вінок, який за традицією зберігається до весни і зерном з його колосся по традиції розпочинали сівбу. Також діти познайомились із заздалегідь заготовленими рослинами – гербарієм та виготовили з них поробки в стилі скраббукінгу. Діти працювали з натхненням! Кожен проявив творчість та фантазію! І кожен точно знав, кому Фото без описуподарує свою неповторну листівку!

29 липня, приурочено до Дня Державності України, в глядацькому залі Будинку культури відбувся відео перегляд чудової української комедії «Веселі Жабокричі». Захід відвідали і дорослі, і малеча. В залі панувала тепла родинна атмосфера, наче одна велика родина зібралася разом.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень