Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді відзначили День Української Державності

Дата: 28.07.2023 16:14
Кількість переглядів: 338

Фото без опису28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке коріння сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

З нагоди цієї дати у приміщенні Знам’янської міської ради відбулося офіційне зібрання.

Знам’янский міський голова Володимир Сокирко у своєму виступі акцентував увагу на глибоких коріння української державності, на тому, що хрещенням Русі князь Володимир зафіксував європейський вектор розвитку ще тисячу років тому.

"Тяжкою ціною пишеться історія нашої держави, в жахливих умовах твориться українська нація. Та всі ми знаємо, і впевнені, що ці втрати не є марними. Недаремними є смерті наших воїнів-земляків. Українці відстоюють найсвятіше: свою землю, свою Батьківщину"

Фото без описуПід час заходу було нагороджено Грамотою Знам`янської міської ради Сергія ПАШКО, добровольця окремого взводу добровольчого формування Кропивницької територіальної громади №3 (м.Знам’янка)

Оголошено Подяку Знам’янської міської ради:

- Марії ВЕНГЕРЕНКО, добровольцю окремого взводу добровольчого формування Кропивницької територіальної громади №3 (м.Знам’янка)

За підготовку переможців ІV (підсумкового) етапу ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Історія України та державотворення» вручено сертифікат на отримання премії Ім. В’ячеслава Шкоди учителю історії, правознавства, громадянської освіти ліцею «Крила України» - Світлані ФІЛІПОВІЙ

Фото без описуЗа перемогу в ІV (підсумковому) етапі ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Історія України та державотворення» вручено сертифікат на отримання премії Ім. В’ячеслава Шкоди учениці 9 класу ліцею «Крила України» - Софії МАРТАЛОЗІ та Ірині ЯБЛОНСЬКІЙ.

З патріотичними номерами перед присутніми виступили: Народний аматорський ансамбль української пісні і танцю "Барвінок", керівник вокального ансамблю «Melos». Також своє патріотичною поезію присутніх вразив Володимир Мацко.

По завершенню офіційної частини відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря, та пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу і незалежність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень