Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи може оператор верстатів з програмним керуванням підвищити кваліфікацію з використанням ваучера?

Дата: 19.07.2023 13:50
Кількість переглядів: 205

Фото без описуТак, може. Адже професія оператора верстатів з програмним керуванням входить до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Але оплата підвищення кваліфікації можлива за умови дотримання як мінімум двох факторів.

Перше – оператор верстатів з програмним керуванням має належати до категорій громадян, яким може бути виданий ваучер.

Друге – такий оператор повинен мати, як мінімум, професійно-технічну освіту. Акцентуємо на цьому увагу, адже професійний стандарт “Оператор верстатів з програмним керуванням”, затверджений протоколом Галузевої ради з розробки професійних стандартів і стратегії розвитку професійних кваліфікацій Федерації металургів України від 14 березня 2023 р. № 42, передбачає, що документом, який підтверджує професійну та освітню кваліфікацію, може бути диплом кваліфікованого робітника за професією „Оператор верстатів з програмним керуванням” або свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за цією професією або сертифікат про присвоєну/підтверджену/визнану професійну та/або часткову професійну кваліфікацію.

Цим же стандартом (пункт 2.4) передбачено, що оператор має проходити підвищення кваліфікації згідно з вимогами законодавства та потребами на виробництві один раз на п’ять років.

Пройти підвищення кваліфікації оператор може в закладах освіти, які мають право проводити навчання за ваучером.

Довідково. Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 13 липня 2023 року http://surl.li/jbqtr

Ознайомитись з повним текстом вказаного професійного стандарту можна на вебсторінці Національного агентства кваліфікацій http://surl.li/jbqtu

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/feqeq

Є інші питання сфери зайнятості? Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень