Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Якізміни відбулися у законодавстві з питань проведення оцінювання заяв про надання мікрогрантів?

Дата: 19.07.2023 13:49
Кількість переглядів: 114

Фото без описуНагадаємо, що наказом Міністерства економіки України від 24 травня 2023 року № 4021 (набрав чинності 07 липня 2023 року, інформація загального характеру про це розміщена на нашій сторінці 10 липня 2023 року http://surl.li/izkmo),внесено зміни до наказу Міністерства економіки України від 6 липня 2022року № 1969“Про затвердження Порядку проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідну кількість балів (оцінку) для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, форми бізнес-плану та договору про надання мікрогранту, кінцеві строки подання заяв та граничну суму мікрогрантів”.

Цими змінами, зокрема, викладено в новій редакції порядок проведення оцінювання заяв. Відтепер він має назву Порядок проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідна кількість балів (оцінки) для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів/грантів на створення або розвиток власного бізнесу (далі - Порядок).

Наразі  Порядок регулює питання оцінки заяв як про надання мікрогрантів, так і грантів, що надаються відповідно до Порядку надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

Одна із змін до Порядку стосується строків прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів/грантів. Раніше для мікрогрантів рішення приймалось не пізніше ніж протягом 10 робочих днів з дня кінцевого терміну подання заяв – тепер цей строк збільшено до 15 робочих днів. Також, з метою усунення дублювання правових норм, в Порядку не визнаються підстави для відмови в отриманні мікрогрантів/грантів, а зазначено, що такі підстави безпосередньо врегульовані відповідними порядками.

Ознайомитись з іншою інформацією щодо отримання мікрогрантів можна на веб-сторінці Державного центру зайнятості - http://surl.li/hamtz

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном + 380934787081.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, де є можливість отримати відповіді на питання сфери зайнятості https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень