Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи може машиніст (кочегар) котельні підвищити професійний розряд з використанням ваучера?

Дата: 19.07.2023 13:37
Кількість переглядів: 56

Фото без описуТак, може. На початку зазначимо, що наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29 грудня 2004 року № 336 (із змінами) затверджено випуск 1 “Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Визначено, серед іншого, кваліфікаційні характеристики машиніста (кочегара) котельні III-VI розрядів.

Так, кваліфікаційними вимогами до машиніста (кочегара) котельні IV розряду є наявність професійно-технічної освіти, підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією машиніста (кочегара) котельні III розряду не менше 1 року.

У разі якщо машиніст (кочегар) котельні III розряду належить до категорій громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації для здобуття IV розряду може бути оплачено Державною службою зайнятості – професія “Машиніст (кочегар) котельні” з 25 травня 2023 року належить до числа професій, що включені до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Пройти підвищення кваліфікації машиніст може в закладах освіти, які мають право проводити навчання за ваучером. У Кіровоградській області до таких закладів належить Піщанобрідський професійний аграрний ліцей http://www.ppal.com.ua/

Примітка. Цей матеріал є черговим в серії матеріалів про ваучери. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 12 липня 2023 року http://surl.li/jaush

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/feqeq

Є інші питання сфери зайнятості? Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень