Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Питання – відповіді. Чи визначені види діяльності, за якими гранти для ветеранів та членів їхніх сімей не надаються?

Дата: 18.07.2023 16:48
Кількість переглядів: 192

Фото без описуТак, визначені. Додатком до Порядку проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідна кількість балів (оцінки) для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів/грантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого наказом Міністерства економіки України від 6 липня 2022 року № 1969 (із змінами, у тому числі внесеними наказом від 24 травня 2023 р. № 4021), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 8 липня 2022 р. за № 751/38087, є Критерії перевірки ділової репутації отримувача мікрогранту/гранту.

Одним із результатів перевірки, що є підставою для відмови у наданні гранту, є те, що сфера діяльності фізичної особи-підприємця належить до Переліку видів діяльності, за якими безповоротна державна допомога у формі мікрогрантів/грантів на створення або розвиток власного бізнесу фізичним особам та фізичним особам - підприємцям не надається (цей Перелік є додатком до вказаних Критеріїв).

 До відповідних видів діяльності належать, зокрема, виробництва пива, тютюнових виробів, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах, фінансовий лізинг, діяльність страхових агентів і брокерів, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів, надання в оренду вантажних автомобілів.

Довідково. Цей матеріал є черговим з висвітлення норм вищевказаного наказу № 4021. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 14 липня 2023 року

Ознайомитись з іншою інформацією щодо отримання гранту можна на веб-порталі “Державні послуги онлайн (Дія)”.

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном + 380934787081.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, де є можливість отримати відповіді на питання сфери зайнятості https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень