Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні 15 та 16 липня

Дата: 18.07.2023 09:42
Кількість переглядів: 147

Фото без описуЦими вихідними було творчо, талановито, цікаво… а головне завдяки аматорам були традиційно зібрані кошти на допомогу ЗСУ. 15 липня до нас на благодійний захід в рамках творчого проєкту «Мистецькі вихідні» завітали творчі колективи Мошоринського сільського будинку культури Суботцівської сільської ради. Подарували присутнім знам’янчанам нові яскраві емоції. 16 липня в парку відпочинку гучно грав – та на ЗСУ збирав вже багато кому відомий молодіжний кавер гурт «Відділ кадрів» кер. В. Карплюк. Українські сучасні пісні допомогли молодим музикантам зібрати більше 5 –ти тисяч гривень, які були передані на ремонт авто нашим захисникам. Разом до ПЕРЕМОГИ. Культура + ЗСУ – велика сила.

На вулиці спекотно, а у центральній бібліотеці прохолодно, гамірно і весело. Тут територія дозвілля і творчості. Від майстер-класу «Ананасик» отримали задоволення всі непосиди. А вікторина цікавих та жартівливих запитань стала найкращою розвагою для читайликів. Заходи відбувались у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Любити рідний край і рідну землю – це покликання кожного українця. Для цього треба знати і цінувати свій край. Тому бібліотека-філія №2 здійснила книгомандрівку «Краплинка рідної роси» у сквер смт. Знам’янка Друга, щоб виховувати повагу і любов до своєї землі. Із собою в мандрівку ми взяли книжки про рідний край, збірки творів Рогової Галини, яка є місцевою поетесою, що вчить любити землю де народились і живемо, своїх близьких, рідну мову через свою творчість. Бібліотекарі пропонували літературу про рідний край, грали у настільну гру «Українська залізниця». В цілому книгомандрівка видалась цікавою, пізнавально-розважальною для дітей і дорослих.

В бібліотеці-філії №3, цієї суботи тема «Мистецьких вихідних» була присвячена Дню української державності. Бібліотекарі розповіли дітям про утворення цього свята, його головну ідею та значення для українського народу. За допомогою вікторини слайд-шоу «Україна – це ми» діти пригадали ключові моменти з історії започаткування цього свята. Невеликий екскурс в історію по книгам «Повість минулих літ» та «Як жив український народ» М. Грушевського а також перегляд матеріалів книжкової виставки «Хрещення України-Русі – перша сходинка до державності» розповіли дітям про багатовікову історію створення Української держави. І по традиції, на закінчення заходу -майстер-клас з виготовлення листівки до Дня української державності – серденько в патріотичних кольорах та з елементами вишиванки а також малюнки на асфальті «Я люблю Україну».

Бібліотекар бібліотеки-філії №4 провела для дітей, географічний деліжанс «Мій край частина України», за допомогою глобусу, та карти, визначили столицю, області, обговорили нашу чарівну Кіровоградщину, її розташування та природу.

В рамках проєкту «Мистецькі вихідні», 15 липня на прилеглій до Будинку культури території, відбулося урочисте відкриття публічного простору «ВзаємоДІЯ»! Тепер у мешканців громади, наших ВПО та гостей буде місце для активного та змістовного відпочинку: поспілкуватися, знайти нових друзів, пограти в настільний теніс, в шахи або просто подивитися фільм просто неба.

Саме завдячуючи нашій спільній взаємоДІЇ: працівників Будинку культури, мешканців селища та ВПО, Знам’янському Гурту Ковалів м. Знам’янка та нашим партнерам проєкту – відділу культури і туризму Знам’янської міської ради, ОБФ «Повернення до життя» та Тетяні Захарчук, наша спільна ідея була втілена в життя.

На заході був організований та проведений дружній турнір з настільного тенісу. Вітаємо переможців: Завєрзаєва Валерія – 1 місце, Сергія Іванченка – 2 місце, Сергія Міхєєва – 3 місце.

Переможці були нагороджені медалями, тенісними ракетками та набором м’ячів для гри.

Також для всіх мешканців громади є чудова новина: тепер всі бажаючі можуть взяти у працівників БК безкоштовно ракетки і м'ячі для гри в настільний теніс, шахи і шашки для гри.

Потягом заходу була організована інформаційна виставка "Україна - наш спільний дім", приурочена до Дня державності, під час якої пані Стальміра привітала відвідувачів тематичними подарунками, виготовленими у творчій майстерні Будинку культури.

А у 20:00 годині, на великому екрані просто неба був організований кінопоказ фільму "Вартові легенд - 3". І дорослі, і діти із задоволенням відпочивали на насолоджувались переглядом!

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень