Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні

Дата: 10.07.2023 12:45
Кількість переглядів: 67

Фото без описуЦікаво і корисно пройшли вихідні дні для знам’янської малечі. Бібліотечні працівники підготували захоплюючі і цікаві заходи. 

Бібліотека філія № 1 провела етно-подорож «Обряди та ритуали на Івана Купала. Відвідувачі заходу із захопленням слухали неймовірні історії та легенди, пов’язані зі святом, а також доповнювали розповідь власними знаннями. Запашні квіти та зелень заполонили вітальну залу бібліотеки. Одним з атрибутів свята Івана Купала є віночок, сплетений з різноманітних трав та квітів. Тому бібліотекар провела для дітей майстер-клас «Чарівність Купальського вінка». Вона розкрила секрети плетіння вінків, адже купальський вінок – це не просто окраса, а й оберіг, «знахар душі». Дівчатка спробували плести з різнотрав’я віночки, а хлопчики намагалися допомогти вирізати паперові квіти для віночка з кольорового паперу.

Бібліотечна етно-подорож спонукала дітей за допомогою книг, помандрувати шляхами українського фольклору, наших традицій і звичаїв. Адже звичаї об’єднують людей в один народ, як і рідна мова.

Бібліоквест «Подорож океаном книжок» пройшов в бібліотеці- філії № 3

Квест – чи не найкращий спосіб зробити подорож цікавою! Від книги до книги, від знайде-ного рішення до нового завдання! Діти із захопленням наближалися до головної мети пошуку – захованого «скарбу». 

Весь захід був пронизаний морською тематикою, отож і розпочато його було з морських пригод «Робінзона Крузо», «Острова скарбів» та роману «П’ятнадцятирічний капітан»! Потім подорож проходила по сторінкам книжок і інших жанрів!

Майстер-клас теж був пов'язаний з морем! Малюнки на морських камінчиках – із захопленням та цікавістю діти розмальовували гладенькі камінці і звісно ж, кожен проявив творчість !

Вихідні дні - це саме той час, коли проводять з родиною, дітьми. Бібліотека- філія #2 провела коворкінг для батьків та дітей, що дало змогу урізноманітнити родинні розваги. Загадки, ребуси, ігри, а ще книжки, знайомі та незнайомі були представлені до уваги мешканців. Цікаво було спостерігати за об'єднаними родинними зусиллями у вирішенні завдань, і як світились оченята малят, коли отримували схвальні відгуки, при досягненні гарного результату.

Цікаве літо в центральній бібліотеці! Юні любителі книжок беруть участь у веселих і пізнавальних заходах, проявляючи при цьому ерудицію, почуття гумору і гарний настрій! Щонеділі бібліотека стає територією творчості, що дає можливість дітям творчо розвиватися, пізнавати світ через книги, ігри та спілкування. От і сьогодні аплікація на морську тематику «Веселий крабик» захопила непосид. Краби дійсно вийшли веселими та безтурботними. А в кінозалі на дітей та їх батьків очікувала захоплююча історія про хоробру зайцеродину, яка вирушає у велику подорож для дослідження різноманітного навколишнього світу.

Заходи відбуваються у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".

Бібліотека філія 4, провела книжковий фітобар "Живе коріння роду і народу ", поговорили та розглянули рослини якими, багата наша українська земля, та які на межі вимирання, як їх використовували наші предки, як їх використовуємо ми нині, яку користь вони приносять та інше. Та намалювали свої улюблені рослини.

В «Мистецьких вихідних», які відбулися в міських бібліотеках, прийняли участь 43 учасника.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень