Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Дитинства яскрава мить

Дата: 12.06.2023 17:44
Кількість переглядів: 349

Фото без описуНа початку літа увесь світ відзначає День захисту дітей - свято радості та надії. Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися. На жаль, через повномасштабну війну, яку розпочала Росія, це свято в Україні набуло особливого значення. Тисячі українських дітей залишились без батьків, без даху над головою, права на освіту або ж зовсім втратили своє життя. Тому важливо підтримати дітей і показати, що дорослі завжди поруч.

10 червня з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей міський парк відпочинку перетворився на затишне дитяче містечко, в якому відбулися дитячі заходи та одночасно працювали різні локації: розваги, ігри та  майстер-класи.

Як завжди в цей день була дуже популярна локація для самих найменших мешканців нашого міста – «Бебі-зона», де панувала весела та радісна атмосфера. Діти мали змогу гратися мильними бульбашками, конструктором та кінетичним піском, кататися на гірках та толокарах. А також на території локації працювала «Творча майстерня», де юні художники  розфарбовували картини, які потім отримали у подарунок.

На території проспекту Шкільний відбулися інтерактивно-розважальні та спортивно-ігрові заходи, а також відкритий турнір з шахів серед учнівської молоді закладів освіти громади. За підтримки міської громадської організації «Українське капеланство» (голова – Сергій Карлюга) діти отримали солодкі подарунки.

Із захопленням діти відвідали локацію туристичного наметового майданчика, який розташувався в парку відпочинку. Керівник гуртка «Пішохідний туризм» Петро Швайка розділив програму на 3 етапи: «Козацькі забави» - для дітей 8-10 років; проходження лабіринту – для дітей 11-13 років; проходження маршруту за допомогою карти та компасу – для дітей 14-16 років.

Працівниками сектору ювенальної превенції відділу поліції №1 спільно з пожежно-рятувальним підрозділом м.Знам’янка було проведено демонстрацію поліцейської машини та засобів індивідуального захисту активної і пасивної оборони, а також демонстрація пожежно-рятувальної техніки та обладнання.

 За участю позашкільних закладів та закладів загальної середньої освіти було організовано та проведено:  ігрова програма «Веселі пригоди» - «МАНДРИ-quest»; розважальний калейдоскоп  «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» (виставка дитячого малюнка, виробів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва); майстер-класи прикладного мистецтва, малюнок на асфальті «Дитинства яскрава мить».

Працівники центру соціальних служб влаштували для малечі конкурси «Мильні бульбашки та «Солодка мрія». Кожен учасник конкурсу отримав позитивні емоції та солодкий подарунок.

За сприянням автомобільного перевізника ПП «Орбіта» (Сергій Постика) в цей день здійснювалося в межах громади безкоштовне перевезення дітей віком до 16 років.

Також, для маленьких знам’янчанок ФОП Ольга Петренчик (м.Одеса) надала яскраві різноманітні прикраси для зачісок.

Протягом дня на території парку відпочинку для маленьких відвідувачів  нашої громади працювали атракціони (ФОП Лозовенко Євгеній та ФОП Холявка Олександр), а також  торгова точка (ФОП Катерина Костенко).

А на завершення свята діти отримали довгоочікуване морозиво, яке вже другий рік поспіль для дітей з гостинністю надає Сергій Постика. А в цьому році до цієї доброї  справи долучилися ФОП Лежанська Еліна та магазин «Апетит» (ФОП Савчук Валентина).

Дитинство - це прекрасний час, коли в душі завжди весна! Нехай наші діти будуть розумні, здорові і щасливі!

Хай небо буде чистим, без хмаринок.
Хай сонечко лоскоче до нестями!
Нехай здоровими зростають діти
І хай щасливі будуть мами!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень