Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні

Дата: 12.06.2023 14:30
Кількість переглядів: 127

Фото без описуВ центральній бібліотеці весело та гамірно. Тут стартувала акція «Мистецькі вихідні». Під час бібліомайстерні, малеча разом з бібліотекарями та мамами захоплено займалися паперопластикою. А година гарного настрою «Разом веселіше» зарядила їх оптимізмом, гарним настроєм та приємними враженнями.

Заходи відбуваються у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерств і з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Яскравого літнього дня діти зібралися біля бібліотеки-філії №1, щоб поспілкуватись між собою та прийняти участь у екологічній вікторині «Цікаве природознавство посеред нас». Вони відгадували загадки про природу, відповідали на питання бібліотекаря про навколишнє середовище - все це проходило в ігровій формі на літньому майданчику. Діти дізналися, що природа сама собою не виховує, а виховує лише взаємодія людей з природою - це доводив педагог В. О. Сухомлинський.

Бережімо нашу Землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо! Адже завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо сьогодні. Бережіть природу, бо планета в нас одна!

У бібліотеці-філії №2 працював читацький клуб «Ти і твоя книга». З представленої виставки відвідувачі могли собі обрати і гостросюжетні твори Андрія Кокотюхи, і наукову фантастику від класика Рея Бредбері, і біографічну прозу від Ірен Роздобудько, і тексти «зірок» сучасної української літератури Любка Дереша та Ірени Карпи, і нон-фікшн про модний нині стиль життя як "хюге". Приходьте й оберіть свою книгу і Ви!

А в бібліотеці-філії №3 розпочато сезон «Мистецькі вихідні» цікавим та корисним заходом - годиною спілкування «ВЛІТКУ ГРАЙ ТА ПРО БЕЗПЕКУ НЕ ЗАБУВАЙ!»

Адже небезпечні ситуації можуть трапитись, коли їх зовсім не очікуєш!

Тому під час години спілкування ми з нашими відвідувачами провели гру-подорож з різними незвичайними ситуаціями, що можуть складати небезпеку для життя. Проведено вікторину, в якій разом з дітьми обсудили безпечні та небезпечні випадки у життєвих ситуаціях. А ще за допомогою цікавих загадок у розважальній формі запамятали правила мінної небезпеки.

Після години спілкування на таку важливу, тему наших відвідувачів чекав розважальний майстер-клас!

Бібліотечний бульвар «Хто читає, той багато знає»: оформлена книжкова виставка, де представлені казки різного жанрового спрямування, та проведена вікторина, метою якої було - навчити дітей слухати, відповідати на запитання, розвивати смислову та образну пам'ять, кмітливість, швидкість мислення, виховувати любов до книги, до художнього слова, бажання читати казки та інші твори, збагачувати словниковий запас.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень