Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В громаді відбулися заходи до Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 05.06.2023 16:06
Кількість переглядів: 161

Фото без описуЗ 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

За 466 днів широкомасштабної війни, що триває в Україні, від рук агресорів загинуло більш ніж 480 дітей. Проте цифри можуть бути значно вищими через відсутність даних із окупованих територій.

Це нестерпний біль нашої країни, страшне горе батьків, скорбота всього українського народу, всього світу.

Вони могли стати мудрими педагогами, сміливими рятівниками, справжніми воїнами, відомими акторами та науковцями, чудовими музикантами та художниками, справними фермерами, талановитими архітекторами і інженерами, чуйними лікарями, неперевершеними кухарями, турботливими батьками, вірними друзями і просто найкращими людьми України...

Але жорстока війна забрала їх життя.

У День пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії росії, виконавчим комітетом Знам’янської міської ради було ініційовано проведення акції «Нездійснені мрії» в пам’ять про маленьких українців. Під час цієї скорботної акції мешканці Знам’янщини принесли дитячі іграшки, книжки та канцелярські товари,дитячі речі, які розклали на дитячих стільцях перед виконавчим комітетом Знам’янської міської ради. Інсталяція символізує маленькі життя, які без жалю обірвав ворог.

"Це діти з Ірпеня, Бучі, Бородянки, Маріуполя, Вінниці, Харкова, Миколаєва,Дніпра, Запоріжжя, Києва, Краматорська та інших… Тобто, з тих міст, які зазнали ворожої агресії. За 466 днів широкомасштабної війни, що триває в Україні, від рук агресорів загинуло більш ніж 480 дітей. Проте цифри можуть бути значно вищими через відсутність даних із окупованих територій. Ми хочемо, аби громада звернула увагу і запам'ятала, яку високу ціну ми платимо за нашу свободу і за нашу волю.

Мета акції - закликати усіх знам’янчан і кожного жителя нашої країни, не залишатися байдужим до повномасштабного знищення нашого народу, говорити про це на весь світ, цим самим закликаючи про допомогу», - зазначила керуючий справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілія Меренкова.

Фото без описуАкція до Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України тривала впродовж дня. 

Дякуємо всім, хто підтримав таку ініціативу і долучився до вшанування пам’яті загиблих дітей у цю сумну дату. По завершенню акції, іграшки, книги, дитячі речі будуть передані волонтерам, аби ті доставили їх діткам, які наразі цього потребують.

Також, до Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України було висаджено квіти у формі серця в жовто-блакитних кольорах, як символ нації, дитинства, України і мужності.

Не пробачимо. Докладемо усіх зусиль, щоб покарати кожного росіянина, від рук якого постраждала українська дитина.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень