Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи може роботодавець здійснювати добір працівників з числа безробітних з попереднім їх професійним навчанням?

Дата: 18.05.2023 08:20
Кількість переглядів: 62

Фото без описуТак, може. Професійне навчання зареєстрованих безробітних здійснюється Державною службою зайнятості, у тому числі, на замовлення роботодавців. Це врегульовано ст. 35 Закону України “Про зайнятість населення”.

Відповідно до пункту 6 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264, рішення щодо необхідності професійного навчання безробітних приймається, серед іншого, якщо роботодавець замовив організацію профнавчання безробітного в закладі освіти з подальшим його працевлаштування у цього роботодавця.

Водночас нагадаємо, що з метою добору необхідних працівників роботодавець подає до органів Державної служби зайнятості форму звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)”. Ця форма затверджена наказом Міністерства економіки України від 12 квітня 2022 року № 827-22.

Спосіб укомплектування вакансії роботодавець зазначає у таблиці “Основні дані про вакансію(ї)”. Підбір  кадрів роботодавець може здійснювати за сприяння Державної служби зайнятості та/або може це робити самостійно.

У разі укомплектування вакансії за сприяння служби, роботодавець заповнює додаток до звітності “Відомості про вакансію(ї)”.

Наведений матеріал є черговим в серії запитань-відповідей щодо застосування норм вищевказаного Порядку. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці 12 травня 2023 року.

Форма звітності № 3-ПН на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/CPffXn

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB  Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень