Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відповідальність за жорстоке поводження з тваринами в Україні

Дата: 11.05.2023 16:34
Кількість переглядів: 318

Фото без описуЗвертаємо увагу власників тварин що діє Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» в якому  встановлені правила поводження з домашніми тваринами:

  1. Забороняється бити, вбивати, отруювати чи калічити домашню тварину; дарувати домашніх тварин як призи, нагороди чи премії; спричиняти домашній тварині біль, страждання або пригнічення; дресирувати тварин у спосіб, який завдає шкоди здоров’ю тварини та її загальному стану; умертвляти тварин шляхом утоплення, задушення, використання речовин, які призводять до отруєння, електричного струму.
  2. Забороняється жебракування з домашніми тваринами.
  3. Забороняється залишати домашню тварину в закритому салоні автомобіля за відсутності в ньому людини при температурі навколишнього середовища вищій ніж +20ºС та нижчій, ніж 5ºС.
  4. Забороняється замуровування тварин в підвальних приміщеннях.

За знущання над тваринами без завдання тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, а також за залишення тварини напризволяще та інші порушення правил утримання та транспортування загрожує від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 3400 до 5100 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень