Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У ліцеї «Свобода» Знам’янської міської ради відбувся урок пам’яті «Відлуння пам’яті Другої світової. Перегук із сучасністю»

Дата: 08.05.2023 10:16
Кількість переглядів: 77

Фото без опису8 Травня, День пам’яті та примирення в Україні, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Міський краєзнавчий музей разом із вчителями ліцею Оленою Чулюковою та Андрієм Лежненком провели урок пам’яті у ліцеї «Свобода» Знам’янської міської ради «Відлуння пам’яті Другої світової. Перегук із сучасністю».

Учні прослухали повідомлення працівника музею та продивилися слайд-презентацію «Забуттю не підлягає! 8 Травня – 78-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Вся наша увага прикута до подій на фронтах сучасної російсько-української війни, до боротьби і самопожертви наших воїнів. В той же час ми не маємо права забувати події і героїв 80-річної давнини, що боронили Україну під час Другої світової, і перемогли нацистську навалу.

Неможливо забувати надважку ціну, яку наш народ заплатив за свободу і перемогу над нацизмом. Хоча від покоління переможців залишилися одиниці, а «дітей війни», вже літніх людей, теж стає все менше серед нас, але спогади нащадків, як і полум’я вогню, будуть сильнішими за час. Ми згадуємо воїнів України всіх поколінь, всіх часів, і це дає нам впевненість в перемозі України у сучасному лихолітті.

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень