Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Дата: 28.03.2023 15:40
Кількість переглядів: 221

Фото без описуНаприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Це найбільше книжкове свято року! Знам’янська міська бібліотека-філія №1 теж долучилася і провела для учнів 2-го класу Знам’янського ліцею імені Тараса Шевченка бібліомандрівку «Як народжується книга».

Завідуюча бібліотекою Алефірова Світлана розповіла дітям про історію виникнення книги, а потім запропонувала переглянути презентацію «Як народжується книга» та мультфільм «Грицькові книжки».

Хлопчики й дівчатка відгадували загадки та називали прислів’я про книгу, а також засвоїли правила поведінки з книгою. Всі отримали в подарунок закладки для книжок і познайомились з виставкою - рекомендацією « Країна казкова – країна книжкова».

Учні брали активну участь у відповідях на запитання з чого складається книга, де зберігаються книги та грали в гру «З якої казки герой?».

Фото без описуТакі заходи популяризують читання літератури, збагачують знання учнів, сприяють духовному збагаченню особистості, підвищують культурний рівень дітей.

В бібліотеці-філії №3 пройшов розважально-пізнавальний квест «Пограємо-відгадаємо». Діти взяли участь у таких станціях: «Слідопит», «Казковий експрес», «Казкознавці», «Шифрувальник», «Літературна», «Творча». Діти з задоволенням провели свій час в книгозбірні, де дізналися багато цікавого і корисного. Час пролетів швидко і весело.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень