Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До Дня українського добровольця

Дата: 15.03.2023 10:42
Кількість переглядів: 130

Фото без описуХвилююча зустріч відбулася 14 березня 2023 року в ліцеї «Інтелект» Знам’янської міської ради. Вона була присвячена Дню українського добровольця.

14 березня 2014 року перші 500 бійців Самооборони Майдану виїхали з Києва на базу в/ч А3027, Нові Петрівці Київської області, щоб здобути військовий вишкіл і вирушити на Схід України, де вже запалала російська агресія.

Добровольці 2014 року стали ядром нової української армії, а добробати – найміцнішими її частинами. Кіровоградщина виставила три батальйони територіальної оборони України – 17-й «Кіровоград-1», 34-й «Батьківщина» та 42-й «Рух Опору» чисельністю 800 – 1000 бійців. За своїм сумлінням у добробати та регулярні частини вступили хлопці і дівчата Знам’янщини. З хвилями мобілізації 2014 - 2018 років у військо пішло більше 1000 воїнів-земляків, серед яких 300 були добровольцями.

Учні старших класів ліцею: 8-В (кл. кер. Г.В.Соломченко), 9-А (кл. кер. О.В.Клименко), 9-Б (кл. кер. О.І.Пишна) та 10-А (кл. кер. О.Є.Кушкіна) зустрілися з батьками воїнів – добровольців Знам’янки А.М.ГОЛІКОВИМ та Н.І.НОСКОВОЮ – батьком і мамою Віктора ГОЛОГО і Катерини НОСКОВОЇ, які поклали життя за нашу державу, за те, щоб у наш край не прийшла війна, бомбардування, вбивства, грабунок, терор. Катерина і Віктор були нашими звичайними сусідами, вони мріяли про цікаву роботу, кар’єру, сімейне щастя, бажали виховувати своїх малих діточок.

Але в країні настала важка година, і вони вирушили на фронт. Добровольців було багато тисяч і у 2014 році, і в теперішній час повномасштабної агресії.

Добровольцям України присвячена пам’ятна дата 14 березня. ШАНА і ПОДЯКА громадян – воїнам-ДОБРОВОЛЬЦЯМ!

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень