Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В Знам’янській міській територіальній  громаді  вшанували  пам’ять Тараса  Шевченка

Дата: 09.03.2023 14:30
Кількість переглядів: 208

Фото без описуВесна 9 березня 1814 року подарувала нашій нації надію на відродження з попелища власної культури. Цією надією став геній літературної і філософської думки, художник, славетний син української нації – Тарас Григорович Шевченко.
Сьогодні, 9 березня, в Україні  відзначають 209-у  річницю від  дня народження Тараса Шевченка – безсмертного генія українського народу.
Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями,  боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка люблять усі народи. Він віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України. 

З нагоди вшанування  пам’яті великого Кобзаря відбувся урочистий захід: «І за живе слава-добра слава Україні»  біля  пам’ятника  українського поета, художника, мислителя   Тараса Григоровича Шевченка. Фото без опису
У заході взяли участь  керівництво громади, представники підприємств, установ та організацій міста, громадських організацій, депутати міської  ради, громадськість.
До присутніх звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко,  який зазначив, що творчість поета мала надзвичайно велике значення для відродження української культури та продовження національно-визвольної боротьби за незалежність України. Тому постать Тараса Шевченко назавжди залишиться у пантеоні українських героїв. А пам’ять про нього ніколи не згасне у серцях та душах.

«Ім’я  славетного  поета  давно стало символом нашої нації. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. Тож будьмо гідними  продовжувачами  справи  Великого Кобзаря, патріотами своєї землі. Його мудрість і сила завжди будуть з нами ..» 
-    І на оновленій землі 
-    Врага не буде супостата, 
-    А буде син, і буде мати, 
-    І будуть люди на землі»  Слава Україні! Героям Слава!, - зазначив   очільник громади.
Прониклива гра на бандурі викладачки Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка Ірини Туровської  наче перенесла присутніх у часи, коли жив і творив великий Кобзар.
Знам’янчани слухали вірші Кобзаря у виконанні учінів ліцею "Інтелект" Мозгової Дарини і Кряженкової Вікторії.
Для всіх присутніх прозвучали вокальні композиції:  «Нащо мені чорні брови», «Реве та стогне Дніпр широкий..» у виконанні народного аматорського колективу української пісні і танцю "Барвінок"( кер. заслужений працівник культури Євдокія Мельниченко);  « Не тополю високую»  у виконанні солістів міського Палацу культури Вероніки Запісочної та Руслана Павловського.

Фото без опису   Фото без опису

 

 

 

 

Фото без опису        

         Фото без опису

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

На завершення заходу керівництво міської ради та громадськість  поклали  квіти до підніжжя  пам’ятника Тарасу Шевченку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень