Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Пункт зняття емоційного напруження в бібліотеці-філії №1

Дата: 02.03.2023 13:11
Кількість переглядів: 192

Фото без описуВи відчуваєте інколи, що світ довкола пригнічує? Бажаєте вирватися із сірих буднів та хоч на кілька хвилин поринути в інший, барвистий світ, кудись далеко-далеко? То приходьте до міської бібліотеки-філії №1 за зняттям емоційного напруження. Тут читач завжди знайде собі книгу для душі, а бібліотекар абонементу Холодова Олена порадить цікаве і корисне.

Психологи стверджують, що художня діяльність сприяє самоспостереженню, самоусвідомленню і як наслідок – зняттю стресу. Тому для юних читачів ми пропонуємо взяти кольорові олівці, фломастери чи фарби і почати розмальовувати розмальовки антистрес. Адже коли ви починаєте розмальовувати, то забуваєте про все навколо й поринаєте думками у світ любові та спокою. Для цього не потрібно мати якихось особливих талантів, усе, що вам потрібно – лише бажання. Це своєрідна медитація, котра допомагає вашому мозку розслабитися та пробуджує творче начало. І вже після короткої паузи ви знову спокійні та сповнені сили! Також частим гостем нашої бібліотеки є фахівець з ментального здоров’я Артем, який завжди з нами на зв’язку, знайомить дітей та дорослих з буклетами про «Дитячий стрес. Як підтримати дитину», «Подолання стресу. Практичні поради в разі надзвичайних подій». Нещодавно він разом з бібліотекарями провів для діток антистресову годину, з якої юні читачі дізналися про подолання стресу та які бувають види стресу, а також створювали красиві малюнки із допомогою розмальовки антистрес. При цьому розмальовка антистрес надає можливість відчути себе не дитиною, а творчою дорослою людиною.

Розфарбовування картинок, що містять безліч різних елементів, може також стати прекрасною можливістю проведення спільного часу з дітьми. Формат антистрес-розмальовок дозволяє одночасно працювати над одним малюнком кільком людям, а атмосфера спокою і затишку, спільна творчість зближують і звільняють від комплексів.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам'янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень