Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До Знам’янської громади завітали 17 журналістів з 11 областей України

Дата: 17.02.2023 16:56
Кількість переглядів: 307

Фото без описуДнями до Знам’янської міської територіальної громади у рамках прес-туру «Місцеві громади Кіровоградщини в умовах воєнного стану. Виклики та досягнення» завітали 17 журналістів з 11 областей України. Організаторка прес-туру - координаторка Харківського прес-клубу Людмила Доля.

Найперше медійники відвідали Знам’янську міську раду. На початку офіційної зустрічі з керівництвом громади усі присутні мали змогу ознайомитися з виставкою-презентацією промислової продукції підприємств та організацій, що розташовані на території громади.

Зацікавленість у гостей викликали і творчі напрацювання здобувачів освіти залізничного напрямку ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей», які презентував директор ліцею Володимир Смалько і заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Олізько.

З коротким історичним екскурсом Знам’янської міської територіальної громади присутніх ознайомили представники Молодіжної рад при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради Меренков Іван та Поліна Панасенко.

Фото без описуПро нові завдання та виклики, згуртованість мешканців, допомогу переселенцям та військовим, а також інші важливі речі розповів Знам’янський міський голова Володимир Сокирко.

Зокрема очільник громади зазначив, що команда міської ради у тісній співпраці з обласною владою чітко та злагоджено працювали в цілодобовому режимі та забезпечували життєдіяльність та обороноздатність території.

"Колосальні виклики та випробування, що постають перед нашою країною щодня, дійсно проявили нас як громаду максимально зібрану, згуртовану та націлену на перемогу. Від обласної військової адміністрації щоденно надходили нові завдання, які, завдяки спільній з громадськістю, старостами, депутатами злагодженій роботі, ми вчасно вирішували та продовжуємо вирішувати".

Фото без описуОкремо окреслив і економічні виклики для громади та які управлінські рішення допомагали наповнювати бюджет і вирішувати головні соціальні проблеми. Нагадав Володимир Феліксович і про те, що з перших місяців ворожої агресії Знам’янська громада щоденно приймала від 600 до 1000 біженців. Наразі потік вимушених переселенців значно зменшився.

Всі присутнім також була продемонстрована і загальна презентація, де коротко розповідалось про діяльність кожної із галузей Знам’янської громади.

Слід відмітити, що під час дискусії співкоординаторка прес-клубу Кіровоградщини Ганна Горобцова зазначила, що Знам’янська громада є єдиною територією на Кіровоградській області, яка залучила майже всіх міжнародних партнерів, які надавала матеріально-технічну допомогу Україні.

Фото без описуПісля завершення зустрічі журналісти разом із секретарем міської ради Вікторією Зеленською, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліаною Пересадченко, радником міського голови Надією Коленченко завітали до навчально-виробничого майданчика "Синергія", де керівник ГО "Повернення до життя" Олександр Остапов розповів, що цей спільний з міською владою проєкт є унікальний, адже він спрямований на навчання швейній справі ВПО на безоплатній основі з подальшою можливістю працевлаштування.

Наступними зупинками стали: унікальний багатопрофільний реабілітаційний санаторій - обласна бальнеологічна лікарня, місце компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, Фото без описуяке розташоване за адресою вул. Партизанська 59А і КНП "Знам’янська міська лікарня", де кореспондентам був продемонстрований єдиний інформаційний медичний простір – «Кол-центр».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень