Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На території Знам’янської громади був проведений патріотичний марафон «Сильні! Незламні! Вільні!»

Дата: 17.02.2023 16:06
Кількість переглядів: 266

Фото без опису16 лютого в Україні вдруге відзначається День Єднання. Свято було запроваджене минулого року Президентом України Володимиром Зеленським, щоб показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

З метою виховання у громадян патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення, згуртування громади, підтримки наших мужніх захисників та захисниць Збройних Сил України, які зі зброєю в руках дають відсіч російським окупантам на території Знам’янської громади був проведений патріотичний марафон «Сильні! Незламні! Вільні!».

Цього дня в міському Палаці культури відбулася Творча година єднання. Перед початком заходу у фойє розгорнулася благодійна ярмарка. Учасниками якої стали: здобувачі освіти з професії «Кухар;кондитер», ДНЗ «Професійний технічний ліцей» разом зі своїми наставниками, представники навчально-виробничого майданчика "Синергія", ФОП Катерина Костенко, ФОП Ковалишина Єльміра.

Серед гостей цього дня були: Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, народний депутат України Ігор Мурдій, начальник Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко, , депутат Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд та депутати Кропивницької районної ради.

Фото без описуЗвертаючись до присутніх очільник громади відмітив, що кожного дня ми творимо історію рідного краю. Коли стоїмо на захисті кордонів нашої держави. Коли опікуємось людьми, які втратили рідні домівки. Коли збираємо кошти для потреб наших військових. Коли підтримуємо один одного в тяжку хвилину…

Тому було вирішено це певним чином задокументувати для нащадків. Виконавчим комітетом ініційовано проведення акції «Листівка єдності». В цій листівці буде зібрана коротка інформація про громади нашої області, а саме про те, як ми прожили 2022 рік.

«Сьогодні мені дуже хочеться сказати кожному з вас величезне ДЯКУЮ. За вашу допомогу, за вашу турботу, за ваші щирі серця, за ваш час, за ваші посмішки, просто за те, що ви є! За те, як ми зустрічали евакуаційні потяги, опікувалися вимушеними переселенцями і робимо це до цих пір, збирали і збираємо кошти для потреб ЗСУ. За те, що навіть у таких умовах, процеси забезпечення життєдіяльності громади не припиняються. Продовжували ремонтувати дороги, прибудинкові території, забезпечували функціонування усіх комунікацій, здійснювали озеленення міста, забезпечували освітній процес, надання медичних послуг, дозвілля… та багато іншого. Мені Фото без описуприємно, що першою розпочинає цей літопис саме наша Знам’янська громада. Свій внесок до творення історії нашого краю ми зробили і я з великим задоволенням передаю естафету далі»,

- такими словами Володимир Сокирко звернувся до присутніх в залі та передав «Листівку єдності» начальнику Кропивницької районної військової адміністрації Віталію Пастушенку.

«В День Єднання хочеться ще раз згадати, що ми стійко даємо відсіч окупанту, який посягає на незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та соборність нашої держави. Ми й надалі маємо демонструвати свою згуртованість й непереможність, ми й надалі пліч-о-пліч маємо стати на захист принципів, які захищає наша країна. Переконаний, що у згуртованості – непереможна сила українців! Вірю, що наступний День Єднання ми зустрінемо без сирен, з посмішками на обличчях та РАЗОМ!»,

- зазначив Віталій Пастушенко.

Фото без описуОчільник Кропивницької районної військової адміністрації передав Знам’янській громаді 2 комплекти станції супутникового зв’язку Starlink для забезпечення безперебійної роботи Пунктів Незламності, які розташовані на території Знам’янської громади.

Фінальним моментом заходу став благодійний аукціон. До продажу було запропоновано:

  • Подарунковий набір -сувенірна продукція з емблемою нашої громади.

  • Картина ручної роботи «Кішка Зима» від Жанни Захаренко.

  • Книга «Навіть у темні часи є світло», наданий Знам’янським відділенням АТ «Ощадбанк» (кер. Юрій Руденко)

  • Картина ручної роботи "Захисник неба" від Діани Мурдій

Фото без описуАле найбільш запеклу "боротьбу" у присутніх викликав фінальний лот- військова форма від бійця 3-го окремого полку спеціального призначення, в якій наш кіборг оборонив Україну а саме: місто Сіверськ Донецька обл., місто Купяне та його звільнення; місто Борова та його звільнення;міста Сватове, Бахмут, Часів Яр. Обов’язкова умова власника цїєї форми, щоб кошти від продажу пішли на підтримку ЗСУ, а саму форму передати на постійне зберігання Знам’янському міському краєзнавчому музею.

Цей лот був проданий за 6000 грн.

Загальна сума коштів, зібраних під час заходу, склала 17670 грн. З них це: лоти за благодійний аукціон (8200 грн); працівники виконавчого комітету Знам’янської міської ради, міського центру професійного розвитку педагогічних працівників (5450 грн); ДНЗ «Професійний технічний ліцей» (4200 грн).

Фото без описуЦі кошти будуть долучені на придбання дрону для ЗСУ.

Глядачі мали змогу насолодитися виступами аматорських колективів та солістів міського Палацу культури та Центру дитячої та юнацької творчості.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати. Все буде Україна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень