Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 17:00
Кількість переглядів: 310

 Фото без опису15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року.

У цьому році виповнюється 34 роки із дня завершення неоголошеної війни в Афганістані. Втрати , незагоєні рани, величезний досвід бойового життя, -  він згодився у 2014-му.  І у 2022-му  колишні учасники бойових дій   по-батьківському вчать  молодих земляків стійкості,  витримці і вмінню перемагати. Слава усім, хто активно допомагає в обороні нашої держави, хто хоробро дає відсіч російському агресору! 
    Відвідання родин загиблих побратимів – традиція, якої  щороку  дотримуються.  Фото без опису
Напередодні  34-ї річниці представники влади та Української Спілки ветеранів Афганістану відвідали вдома матерів знам’янчан, які загинули під час виконання інтернаціонального обов`язку, - Лунгул Валентину Степанівну, Козіну Лідію Іванівну,  дружину загиблого Ірину Козіну. Вручили продуктові набори та квіти.
Поклали квіти на могили загиблих в Афганістані знам'янчан – Валерія Козіна та Сергія Гладуна. Вшанували хвилиною мовчання.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису       Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

         Фото без опису

 

 

Сьогодні, відбулась панахида за загиблими воїнами – інтернаціоналістами. Учасники зібрання: керівництво громади, учасники бойових дій в Афганістані – члени Знам’янської міської організації Української  Спілки ветеранів Афганістану, представники виконавчого комітету міської ради, громадськість пройшли пам’ятною ходою та поклали квіти  до меморіального комплексу «Пам’яті воїнів Афганістану».

Фото без опису   Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

До присутніх зі словами шани  звернувся  заступник Знам’янського міського голови з питань виконавчих органів Дмитро Молодченко.  Фото без опису
-   Вже 34 роки відділяє нас від часів афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.
Багато родин не дочекалися своїх батьків, синів, братів, коханих. Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного. Схиляю голову перед світлою пам’яттю земляків, кому не судилося повернутися на рідну землю. 
Засвідчую глибоку шану та повагу тим, хто зараз поряд з нами. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем.
Ця знаменна дата збігається з одним з найбільших християнських свят – Стрітенням Господнім. В цей день молімося за душі полеглих братів в Афганістані і за теперішніх захисників Батьківщини!
Слава Україні!»

Зі словами пам’яті та вдячності звернувся до присутніх  голова Знам’янської міської організації Української  Спілки ветеранів Афганістану  Микола Фесюн. 

- У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Після Другої Світової війни найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдат. Зараз в Україні – понад  150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.
І навіть  ніхно  не міг уявити що у 21 сторіччі  24 лютого відбудеться  відкритий воєнний напад росії на  Україну. 
     Боляче всім нам коли у боях  за волю України її цілісність і незалежність, за честь і  достоїнство героїчно гинуть українські військові, волонтери, пересічні  громадяни, діти, а також наші побратими-афганці. 
 Вічна шана і Слава Героям України. 
 Слава Україні!
Здоров’я всім  міцного, сили, витримки, наснаги і всім нам найскорішої  ПЕРМОГИ!» 
Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. 
Фото без опису

Полякову Станіславу  Вікторовичу - батькові загиблого воїна-Героя Віктора Станіславовича Полякова голова Спілки  Микола Фесюн вручив від  Знам’янської міської організації Української  Спілки ветеранів Афганістану  медаль «За громадянську мужність».
Слава Герою! Слава Україні!
Разом ми сильні! Україна переможе!                                       Фото без опису              Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень