Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку

Дата: 26.01.2023 20:22
Кількість переглядів: 115

Фото без опису25 січня 2023 року відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку (гол. Оксана Перемот) на якій розглянуті питання, що пропонуються до розгляду на черговій сесії міської ради та звернення, що надійшли на адресу голови комісії.

Під час розгляду питання надання дозволу КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради на укладання договору оренди з територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янської міської територіальної громади, члени постійної комісії детально обговорили необхідність прийняття даного рішення, окремо зупинилися на законодавчому регулюванні питання передачі в оренду приміщення закладу охорони здоров’я.

Отримали відповідь від керівника КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» Олега Чернявського щодо підстав списання та зняття з балансу основних засобів підприємства, враховуючи їх незадовільний технічний стан, несправність та ін.

Фото без описуУ ході обгорнення Інвестиційної програми КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» у сфері поводження з побутовими відходами на 2023-2027 роки, зупинилися на питаннях претензійно-позовної роботи, що здійснюється комунальним підприємством, укладанні договорів з населенням на вивезення твердих побутових відходів, кількості задіяної техніки, невідповідності тарифів на вивезення сміття їх собівартості. Звернуто увагу на необхідність більш широкого інформування населення щодо вимог чинного законодавства у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Запропоновано, на черговій сесії міської ради, проінформувати депутатів про кількість працюючих автотранспортних засобів та використання пального щоденно та щомісячно за грудень 2022 року.

Члени постійної комісії детально обговорили проєкт рішення, яким пропонується затвердити Положення про збори громадян за місцем проживання. Висловили думки щодо необхідності чіткого визначення поняття «мешканець громади» та переліку питань, які можуть розглядатися на зборах. Враховано необхідність доповнення Положення інформацією щодо випадків, коли збори громадян проводяться на підставі статутних документів чи документів, що легалізують діяльність того чи іншого територіального утворення (органи самоорганізації населення, ОСББ, ЖБК), а також проведення яких регламентується іншими нормативно-правовими актами (звітування депутатів перед виборцями та ін.).

Враховуючи повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України та суспільні виклики, що стоять наразі перед державою, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, питання внесення доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування Знам’янської міської територіальної громади на 2022-2026 роки, яким передбачається започаткування та створення Книги досвіду та досягнень Знам’янської міської територіальної громади, запропоновано зняти з порядку денного та повернутися до його розгляду після Перемоги. Відзначено, що на сайті міської ради є розділи «Видатні особистості нашого краю» та «Почесні громадяни міста», які містять інформацію щодо мешканців громади, які мають здобутки у різних галузях та сферах життєзабезпечення. У разі необхідності, інформація може доповнюватися та корегуватися.

Розглянуто інші питання порядку денного чергової сесії міської ради. За результатами розгляду, надано висновки та рекомендації.

Також, члени постійної комісії продовжили розгляд звернення депутата Анатолія Тесленка щодо дотримання його прав, як депутата міської ради, та норм Регламенту Знам’янської міської ради під час чергової 35 сесії міської ради у ході розгляду питання затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради у новій редакції.

Відзначено, що комісія у межах своїх повноважень та компетенції не може надавати оцінку дотриманню прав депутата.

Відповідно до п.6 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», саме міський голова вносить на розгляд ради пропозиції щодо структури виконавчих органів, апарату ради та її виконавчого комітету. Законодавець не передбачає під час затвердження структури винесення на голосування пропозицій депутатів, а тому слід чітко розмежовувати повноваження міського голови та депутатів міської ради.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська наголосила на тому, що міський голова, діючи у межах, визначених чинним законодавством України, виніс на розгляд ради проєкт рішення щодо затвердження структури. Під час обговорення проєкту рішення було дотримано право депутатів на участь в обгорненні даного питання. 

За результатами розгляду даного питання, комісією надано висновок щодо дотримання норм Регламенту міської ради під час розгляду питання затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради у новій редакції на 35 сесії міської ради.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради Оксана Перемот, Наталія Клименко, Світлана Бабаєва, Ірина Зіньковська, секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Молодченко та Олег Гребенюк, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень