Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи змінились категорії громадян, які мають право на отримання ваучера?

Дата: 26.12.2022 16:37
Кількість переглядів: 153

Фото без описуТак, змінились, адже набрали чинності зміни до статті 30Закону України «Про зайнятість населення». З 29 жовтня 2022 року право на отримання ваучера отримали:

- особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;
- особи, які у період дії воєнного стану в Україні або окремих її територіях під час служби, трудової та іншої діяльності, проживання на відповідній території отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії, перебуваючи безпосередньо в районах проведення воєнних (бойових) дій та у період здійснення воєнних (бойових) дій або в районах, що піддавалися бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам, у разі наявності відповідних рекомендацій в індивідуальному реабілітаційному плані, незалежно від встановлення їм інвалідності.

Категорія осіб, звільнених з військової служби, доповнена особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

З 19 листопада 2022  року право на отримання ваучера також мають особи, стосовно яких згідно із Законом України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення. 

Є бажання навчатися за сприяння служби зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування центру зайнятості або до відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості за тел. (0522) 32 13 28.

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень