Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання топонімічної комісії

Дата: 23.11.2022 14:10
Кількість переглядів: 175

Фото без опису22 листопада 2022 року відбулося чергове засідання топонімічної комісії. Щодо стану виконання рішень топонімічної комісії від 01 листопада 2022 року інформувала секретар Знам’янської міської ради, голова топонімічної комісії Вікторія Зеленська.

Вікторія Володимирівна повідомила, що 08 листопада 2022 року затверджено рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради №296 «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам'янської міської територіальної громади» відповідно до якого запропоновано винести дане питання на розгляд міської ради (з проєктом рішення можна ознайомитися на сайті Знам’янської міської ради  Міська рада » Проєкти рішень міської ради » Проєкти за листопад 2022 року за посиланням: https://znam.gov.ua/news/1667309952 ).

Комісія обговорила звернення, що надійшли протягом 01-17.11.2022 року на адресу виконавчого комітету Знам’янської міської ради щодо перейменування вулиці Маяковського у м. Знам’янка. Розглянуто заяви представників даної вулиці з інформацією щодо опитування та протоколи зборів:

голови квартального комітету №11 до меж якого входять 53 домоволодіння приватного сектору по вул. Маяковського м. Знам’янка;

голів ОСББ «Знам’янський дворик» житлового будинку №40 по вул. Маяковського та ОСББ «Смарагдове» житлового будинку №42 по вул. Маяковського;

представника житлового будинку №38 по вул. Маяковського.

Під час проведення додаткового вивчення думки мешканців вулиці Маяковського щодо її перейменування, було запропоновано використати наступні варіанти нових назв - «вулиця Бібліотечна», «вулиця Захисників України», «вулиця Миколи Міхновського», «вулиця Академіка Вернадського», «вулиця Героїв Азову».

Фото без описуКомісія розглянула узагальнені дані щодо опитування та за результатами голосування, прийняла рішення винести на розгляд виконавчого комітету Знам’янської міської ради проєкт рішення «Про внесення доповнення до рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 08 листопада 2022 року №296 «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам'янської міської територіальної громади». Проєкт рішення виконавчого комітету передбачатиме:

- включення до переліку вулиць та провулків Знам’янської міської територіальної громади, що пропонуються до перейменування у м. Знам’янка Кіровоградської області вулицю Маяковського;

- винесення питання про перейменування вулиці Маяковського у м. Знам’янка Кіровоградської області на розгляд сесії Знам’янської міської ради з пропозицію перейменувати її на вулицю Героїв Азову.

Характеристика назви «вулиця Героїв Азову».

Пропонується назвати на честь окремого загону спеціального призначення «Азов», відомий також як полк «Азов» (ОЗСП «Азов», в/ч 3057) — формування Національної гвардії України (НГУ), що входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Східного оперативно-територіального об'єднання НГУ. Під час російського вторгнення в Україну 2022 року брав участь в обороні міста Маріуполь та в подальшому, героїчному утриманні комбінату Азовсталь.

Секретар топонімічної комісії Наталія БІЛІЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень