Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янська міська територіальна громада – один із осередків реалізації проєкту «Школа Миру» - «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню»

Дата: 04.11.2022 19:28
Кількість переглядів: 407

Фото без описуПроєкт: «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню» діє на базі закладів загальної середньої освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Тернопільської, Черкаської областей.

Реалізація Проєкту «Школа Миру» здійснюється  ВГО «Поруч», Фондом громади міста Херсон «Захист» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини (ChildFundDeutschland) та фінансується Інститутом Міжнародних Зв’язків, Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

Проєкт спрямований як на сприяння розбудови миру/пом’якшення наслідків нинішнього конфлікту, так і на запобігання нових потенційних конфліктів. З одного боку, учням і вчителям показується конкретний вихід із ситуації насильства в школах, що часто спричиняється травмами молодих людей з окупованих територій, і вони матимуть можливість самостійно мирно вирішувати конфлікти. З іншого боку, заходи проєкту в цілому сприяють розвитку культури мирного врегулювання конфліктів/співпраці, щоб внести вклад в зниження нинішньої схильності до насильства, особливо серед молодого покоління, і зміцнити здатність українського суспільства жити в мирі в довгостроковій перспективі.

Дбаючи про розвиток миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей та молоді, вже вдруге у 2022/2023 навчальному році відбуваються тренінгові зустрічі із здобувачами освіти, педагогами та фахівцями соціальних служб Знам’янської міської територіальної громади.

Продовжуючи тему  розбудови миру, врегулювання конфліктів відповідно до принципів медіації, 03 листопада 2022 року на базі  ліцею "Інтелект" Знам'янської міської ради, відбувся тренінг на тему «Миробудування та трансформація конфліктів», в якому взяли участь 23 учасники – педагогічні працівники закладів освіти громади, фахівці Служби у справах дітей та  Центру соціальних служб виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Актуальна тема, що стала предметом обговорення на тренінгу, створила ситуацію успіху кожного з присутніх, надаючи можливість його учасникам якнайкраще зрозуміти власну позицію в окремій ситуації, стимулювати асоціативне мислення; своєчасно сконцентруватися та здійснити перерозподіл особистих емоційних сил; врівноважити істинні потреби опонента; збалансувати власні потреби; опрацювати стратегії поведінки у конфлікті; з'ясувати способи трансформації конфліктів; стати учасниками ділової гри, ситуативної вправи у тісному колі однодумців з абсолютно індивідуальним баченням розв'язання конфліктів із застосуванням технік та методів медіації тощо.

Захід є беззаперечно вагомим у поповненні скарбнички досвіду кожного з його учасників та значним внеском у практичну діяльність освітян та фахівців різних сфер; вдосконаленні життєвих компетентностей.

Впевнено, активно та з креативом крокуємо у майбутнє, адже Креативність - одна з найважливіших компетенцій людини у 21 столітті. До кращих практик зі «Школою Миру»!

 

 

 

Відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень