Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання топонімічної комісії

Дата: 02.11.2022 10:10
Кількість переглядів: 314

Фото без опису01 листопада 2022 року відбулося чергове засідання топонімічної комісії.

Щодо стану виконання рішень топонімічної комісії від 16 вересня 2022 року інформувала секретар Знам’янської міської ради, голова топонімічної комісії Вікторія Зеленська, яка, зокрема, відзначила, що рішення топонімічної комісії від 16 вересня 2022 року виконані у повному обсязі, а саме: затверджено відповідне рішення виконавчого комітету та запропоновано Знам’янським міським головою Володимиром Сокирком включити до порядку денного сесії міської ради у вересні 2022 року проєкт рішення «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади». З метою залучення більшої кількості жителів до процесу присвоєння нових назв об’єктам топоніміки громади, його додаткового обговорення, питання було виключено з порядку денного 31 сесії міської ради на доопрацювання за результатами голосування.

Під час засідання, членів топонімічної комісії було проінформовано, що з 68 нових запропонованих комісією та виконавчим комітетом назв вулиць та провулків нашої громади:

  • прославляють подвиг та відвагу українців у боротьбі за незалежність - 8;
  • пропонується назвати на честь видатних українських діячів, історичних постатей, історичних подій України – 13;
  • приводяться до норм українського правопису – 6;
  • як знак подяки за підтримку народу братньої Польщі -1;
  • додано ім’я історичної постаті – 5;
  • враховано думку мешканців вулиць, будинку (протоколи) – 15;
  • враховано місця розташування установ, об’єктів, як природних так і географічних – 5;
  • запропоновано повернути історичні назви – 2;
  • та інші, які мають характеристики, що не суперечать вимогам чинних нормативно-правових документів, що врегульовують дане питання.

Комісія обговорила звернення, що надійшли на адресу виконавчого комітету Знам’янської міської ради щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади. Так, за період з 16.09. по 01.11.2022 року надійшло 11 звернень з пропозиціями щодо перейменування об’єктів топоніміки громади, пропозиції по 9 - враховано комісією, по 1 - враховано частково, 1 – не враховано за результатами голосування, враховуючи інше звернення, а саме - протокол зборів мешканців за місцем проживання.

На розгляд виконавчого комітету Знам’янської міської ради запропоновано винести проєкт рішення «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам'янської міської територіальної громади». В основу проєкту рішення покладено нові назви вулиць, що вже розглядалися виконавчим комітетом та були затверджені у вересні, а також враховано результати голосування членів топонімічної комісії від 01.11.2022 року (з проєктом рішення виконавчого комітету можна ознайомитися на сайті міської ради).

Секретар топонімічної комісії Наталія БІЛІЧЕНКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень