Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Учасники міського літературно-художнього конкурсу «Спасибі тобі, наш мужній воїне!», відвідали з екскурсією Гайдамацьку Січ, що розташована в селі Цибулевому

Дата: 31.10.2022 15:08
Кількість переглядів: 215

Фото без описуЄ на Кіровоградщині унікальне місце під назвою «Гайдамацька Січ». Його називають зеленою садибою, музеєм під відкритим небом, а господар і засновник – поет і краєзнавець Володимир Вознюк – іменує духовним заповідником.

Учасники міського літературно-художнього конкурсу «Спасибі тобі, наш мужній воїне!», як і обіцялося раніше організаторами, відвідали з екскурсією Гайдамацьку Січ, що розташована в селі Цибулевому.

«Учасники зустрічі почули неповторну екскурсію господаря «Гайдамацької Січі» Володимира Вознюка.

Мали змогу відпочити на чудовій дикій природі біля скелі Перуна, де кожен загадав своє найзаповітніше бажання, побачили Інгулець та пройшлися берегами доісторичного моря, побували в скіфській катівні та насолодилися виставкою картин у давній селянській хаті.

Фото без описуБіля пам'ятного знаку, присвяченого героям визвольної боротьби 1917-1920 років – чутянським та чорноліським холодноярцям, учасники екскурсії вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

І, звичайно, не обійшлося без смачного частування козацькою кашею, яку господарі називають «Козацька тетеря»,- говорить керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Лілія Меренкова.

Мальовниче місце та щира гостинність господарів «Гайдамацької Січі» дали всім учасникам поїздки пізнати і відчути особливий історично-козацький дух та поринути у вирій незабутнього історично-поетичного спілкування.

Фото без опису«Мене дуже вразили унікальні експонати, захоплюючі історії про скіфські часи, козацтво, українську минувщину і сучасність», - ділиться своїми враженнями Іванюта Діана.

Нагадаємо, що вищевказаний конкурс був ініційований виконавчим комітетом Знам’янської міської ради до Дня Захисника України та Дня козацтва. За підсумками конкурсу, учасники, роботи яких були визначені членами журі найкращими, були відзначені безкоштовною екскурсією на «Гайдамацьку Січ» (с.Цибулеве, Кропивницького району).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень