Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися засідання постійних комісій міської ради

Дата: 20.10.2022 16:06
Кількість переглядів: 296

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії ЗЕЛЕНСЬКОЇ відбулися засідання постійних комісії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання під час яких було розглянуто проєкти рішень, що запропоновані міським головою винести на розгляд тридцять другої сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання.

На засіданні постійних комісій керуюча справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради проінформувала депутатів щодо затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів ради в новій редакції у зв’язку із реорганізацією відділу кадрової роботи та організаційного відділу шляхом злиття та утворення нового структурного підрозділу без статусу юридичної особи – відділу організаційно-кадрової роботи виконавчого комітету Знам’янської міської ради, а також перейменування деяких відділів та підрозділу державних соціальних інспекторів управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому.

Депутатами обговорено питання що стосуються комунального майна, а саме: внесення змін до рішення міської ради від 30.09.2022р. №1067; про надання дозволу КНП «Знам’янський центр первинної медико-санітарної допомоги» на укладання договору оренди з територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янської міської територіальної громади; про співпрацю з громадською організацією «Українське Капеланство» для внутрішньо переміщених осіб».

Відповідно до подання Територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області постійні комісії розглянули проект рішення про затвердження списку присяжних Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області по Знам’янській міській територіальній громаді.

У ході засідання, постійні комісії заслухали секретаря Знам’янської міської ради про утворення Громадського центру у Знам’янській міській територіальній громаді. Метою утворення даного центру є посилення спроможності громадських активістів, ініціативних груп та громадських організацій у Знам’янській міській територіальній громаді, а також напрацювання дієвих інструментів громадської участі та покращення комунікації місцевої влади з громадськими активістами.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Кодексу України про адміністративні правопорушення, постійні комісії розглянули Правила благоустрою Знам’янської міської територіальної громади, а також розглянуто питання регулювання земельних відносин.

Також, постійні комісії розглянули та запропонували включити в порядок денний 32 сесії міської ради проекти рішень: «Про передачу на баланс об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення «Дуби-велетні» та «Про надання згоди на передачу об’єктів державної власності у комунальну власність Знам’янської міської територіальної громади».

У ході засідання постійними комісіями, надано рекомендації, висловлено зауваження та пропозиції стосовно даних питань.
Зокрема, відбулося засідання профільної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту (гол.Володимир Джулай) на якому було розглянуто планове питання про перспективи розвитку в галузі «Соціальний захист» для мешканців громади. Члени комісії заслухали інформацію начальника сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградської області Ольги Корж щодо прийняття Постанови Кабінету Міністрів від 16.09.2022р. №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» передбачено передання функцій щодо призначення, нарахування і виплати житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу органам Пенсійного фонду України, а також начальника відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Кіровоградській області Ігоря Крижановського стосовно підтримати петицію до Президента України щодо ветування Закону України №3663 про ліквідацію Фонду соціального захисту населення. Постійна комісія інформацію взяла до відома.

У роботі постійних комісій брали участь: заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Знам’янської міської ради, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень