Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Безпека – це актуально!

Дата: 19.10.2022 13:27
Кількість переглядів: 294

Фото без описуВихідні дні були насичені цікавою та плідною роботою, новими знайомствами, безцінними знаннями. З 15-го по 17 жовтня в Знам'янці проводились дуже важливі та актуальні для сьогодення тренінги.

У Кіровоградській області проходить реалізація Проєкту New life of youth /Нове життя молоді.

Проєкт реалізовується ГО "Молодіжний центр Кіровоградської області" за участі управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА та підтримки ПРООН в Україні. Ініціатива підтримується в рамках проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Мета проєкту:

Підтримка та адаптація дітей та молоді, включаючи вимушено переміщених осіб та вразливі групи, які знайшли тимчасовий прихисток у районах Кіровоградської області.

Отже, в рамках проєкту, для жителів нашої громади проходили тренінги на тему:

  • «Безпека здоров’я молоді та молодих родин»;
  • «Безпека в інтернеті – вимога сучасності (серед дітей та молоді)»;
  • «Безпека дітей, молоді та молодих родин в умовах війни (як себе захистити).

До нас завітали керівник проєкту Олена Арутюнян та психолог проєкту Ганна Колєва, а також професійні тренери Проєкту "Нове життя молоді". Учасники тренінгу мали унікальну можливість отримати знання та поспілкуватись із: психологинею, фахівчинею КОІППО ім. В. Сухомлинського Анжелою Гельбак, директоркою Ліцею "Максимум" Кропивницької міської ради Надією Кравченко, головою ГО "Культурний центр "Задзеркалля" Олександром Кашлаковим.

Незважаючи на вихідні дні, до участі в тренінгах активно долучилися представники освітянської спільноти громади, комунальної установи "Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників", фахівчині бібліотек, посадовці виконавчого комітету Знам’янської міської ради, внутрішньо переміщені особи та, звичайно, учнівська молодь.

Під час проведення тренінгів та консультацій відбувалось практичне поєднання теорії з практикою та харчування його учасників. Тому процес засвоєння інформації проходив легко, невимушено та максимально корисно та насичено! Всі учасники тренінгу були активно інтегровані в процес, демонструючи зацікавленість та небайдужість до засвоєння інформації, яка дуже важливі саме зараз.

Окремо хочу подякувату за допомогу у поширенні інформації голові ГО «Жіночий Дзен» Ірині ВАРАКУТІ, а за смачну та корисну їжу вдячність від всіх учасників тренінгу Тетяні КОМАР.

Зауважу, що в рамках реалізації проєкту також є можливість отримати психологічні консультації для молодих родин ВПО та молодіжних працівників, спрямованих на адаптацію дітей та молоді, які перебувають у тимчасових прихистках Кіровоградської області та мають можливість залишитись у місцевих громадах.

 

Начальник відділу молоді та спорту                                            Руслана ЛАДОЖИНСЬКА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень