Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді висаджена "Алея захисників і захисниць України"

Дата: 14.10.2022 11:31
Кількість переглядів: 337

Фото без описуЗ давніх-давен калина була улюбленою рослиною нашого народу і стала символом України. Її чимало разів опоетизовував Тарас Шевченко.

У важкі часи російсько-української війни його вірші підтримують вільний дух та незламну волю: «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас Слава і воля святая». Скільки патріотизму, сили та величі в слові Великого Кобзаря.

Третій рік поспіль Кіровоградщина приймає участь у проєкті Greening of the Planet. Проєкт, який об’єднав всі області України, десятки країн світу.

Завдяки підтримці Кропивницької районної військової адміністрації, Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, голови громадської організації "Стратегія майбутнього" Тетяни Котенко, Знам’янська міська територіальна громада цього року також учасницею проєкту.

Мета - підтримка наших героїв, які боронять Україну на лінії фронту та вшанувати пам’ять тих, хто загинув у бою за Батьківщину.

Володимир Феліксович відмітив, що дуже символічно, що саме біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка з’явиться "Алея захисників і захисниць України".

Також очільник громади зазначив, що, незважаючи на військові дії, Знам’янщина продовжує впроваджувати ініціативу Президента України "Зелена країна" у рамках якої заплановано висадку 1 млрд дерев за 3 роки на території України.

«На сьогоднішній день агресор завдає шкоди нашій екології відповідно нанесена шкода значною мірою впливає на повітря, воду і на ті дари природи, які сьогодні має український народ. Сьогодні, як приклад, ми висаджуємо дерева, покращуючи екологічний стан. Тому впевнений складові різних направленостей позитивно вплинуть на екологію в Знам’янській громаді», - говорить голова Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко.

Також Тетяна Миколаївна підкреслила, що подібні заходи об’єднують українців навколо однієї спільної мети - Перемоги.

Участь у висадженні кущів калини взяли: керівництво і представники громадських організацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень