Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спасибі тобі, наш мужній воїне!

Дата: 14.10.2022 09:32
Кількість переглядів: 482

Фото без описуУкраїна переживає нелегкі часи. Після того, як 24 лютого 2022 року росія розпочала масштабне вторгнення до України, чоловіки та жінки не вагаючись залишили власні домівки та стали на захисті незалежності нашої країни. 

Всі небайдужі українці, з перших днів війни допомагають нашим захисникам хто як може: хто харчами, хто ліками, хто одягом, а маленькі патріоти своїми листами, малюнками, віршами та прозою підтримують українських військових.

До Дня захисника та захисниць України виконавчим комітетом Знам’янської міської ради було оголошено літературно-художній конкурс «Спасибі тобі, наш мужній воїне!». За задумом організаторів, він мав на меті  відродження інтересу молодого покоління до поезії, розвитку її потенціалу, висловлювання свого бачення світу і внутрішніх переживань, повагу до захисника та захисниць України через малюнки, вірші, проявляючи свою творчість, креативність та оригінальність. Конкурс тривав з 28 вересня по 4 жовтня 2022 року.

На малюнках, які надійшли на конкурс,  більшість дітей зобразили українського захисника та своє бачення миру. До кожної роботи дитина написала авторський вірш, адресований нашим воїнам. Таким чином, кожен учасник конкурсу хотів подякувати захисникам за їхню мужність, героїзм за любов до Батьківщини. Через вірш та малюнок діти виражали свої мрії про закінчення війни та повернення військових до рідної домівки.

«Конкурс «Спасибі тобі, наш мужній воїне!» за кількісними показниками та емоційним забарвленням перевищив усі очікування. Я дякую всім діткам, які долучилися. Це не просто конкурс малюнків та авторського вірша. Ці всі ваші роботи зі щирими побажання ми передамо хлопцям на передову.  Будемо надіятися що ці обереги додадуть їм бойового духу, наснаги і дякуємо їм, що сьогодні маємо мирне небо і можемо проводити такі конкурси. Визначити переможців нам непросто. Тому і  вирішили, що неоціненний вантаж, заряджений дитячими побажаннями та емоціями, вирушить до наших захисників уже найближчим часом», – говорить міський голова Володимир Сокирко.

«Усі малюнки об’єднує нестримна жага до Перемоги України, віра у світле майбутнє нашої країни. Державна символіка, кольори національного прапора присутні майже у всіх роботах. Символами перемоги, незламності, національних традицій у малюнках стали наші воїни, представники ЗСУ, жінки у національному вбранні, щасливі діти, що бажають жити під мирним небом. Загалом, у всіх роботах   простежується спільна думка щодо неприпустимості бойових дій, незламності українського духу і віри у скоріше мирне небо», - коментує кожен малюнок керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Знам'янської міської ради Лілія Меренкова.

«У своєму малюнку хотіла зобразити, що всі наші воїни обов’язково повернуться додому, до своїх рідних та близьких.   Хотіла б побажати захисникам, щоб вони надалі захищали Україну, щоб були здоровими і їх кулі не ранили, щоб повернулися живими», – зазначає Десятнікова Анастасія, одна із  учасників конкурсу. 

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами, а  учасники, роботи яких будуть визначені членами журі найкращими, матимуть змогу відвідати «Гайдамацьку Січ», яка розташована в мальовничому селі Цибулеве Кропивницького району.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень