Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання постійних комісій міської ради

Дата: 27.09.2022 15:39
Кількість переглядів: 584

26-27 вересня 2022 року, за участі Знам’янського міського голови Володимира Сокирка та секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, відбулися засідання постійних комісій міської ради з розгляду питань, що запропоновані до розгляду на черговій тридцять першій сесії міської ради.

Знам’янським міським головою запропоновано затвердити на посаду керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілію Меренкову.

Фото без описуРозглянуто інформацію про виконання бюджету Знам’янської міської територіальної громади за січень-червень 2022 року. За результатами, рекомендовано сесії міської ради затвердити звіт про виконання бюджету Знам’янської міської територіальної громади за січень - червень 2022 року по доходах - у сумі 173 536 303,19 грн., у тому числі: загальний фонд – 172 055 185,99 грн., спеціальний фонд – 1 481 117,20 грн. ; по видатках - у сумі 139 173 551,78 грн., у тому числі: загальний фонд – 136 976 330,61 грн., спеціальний фонд – 2 197 221,17 грн. Кошти, передані із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) - в сумі 1 625 421,80 грн. Залишок коштів по загальному фонду станом на 01 січня 2022 року – 54 265 756,34 грн., на 01 липня 2022 року – 87 709 189,92 грн. та 10 000,00 грн. на депозитному рахунку; по спеціальному фонду станом на 01 січня 2022 року – 881 087,03 грн., на 01 липня 2022 року – 1 790 404,86 грн., в тому числі за рахунок коштів переданих із загального фонду бюджету - 404 207,22 грн.

Фото без описуОбговорено питання, що стосуються управління майном комунальної власності (передача в оренду комунального майна, що знаходиться на балансі відділу освіти; виключення з переліку об’єктів комунальної власності будинку, де створено ОСББ).

З метою забезпечення безперешкодного доступу до соціальних та медичних послуг внутрішньо переміщених осіб, рекомендовано винести на розгляд міської ради рішення щодо звільнення від плати за надання соціальних та медичних послуг внутрішньо переміщених осіб, які мають на це право відповідно до законодавства.

Враховуючи збільшення фактичного навантаження на установу, пропонується підтримати внесення змін до структури територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янської міської територіальної громади.

З метою приведення у відповідність установчого документу закладу позашкільної освіти першого рівня спеціалізованої мистецької освіти сфери культури, комісією підтримано пропозицію щодо розгляду на сесії міської ради питання затвердження Статуту Знам’янської дитячої музичної школи імені М.В.Лисенка Знам’янської міської ради Кіровоградської області в новій редакції.

Фото без описуДля створення належних умов роботи закладів культури, члени комісій обговорили питання реорганізації юнацької бібліотеки шляхом приєднання до «Міської центральної бібліотеки» Знам’янської міської ради та рекомендували винести його на розгляд міської ради.

Депутатами обговорено проєкт рішення «Про затвердження Положення про місцеві ініціативи на території Знам’янської міської територіальної громади». Надано пропозиції щодо зменшення кількості підписантів ініціативи, вдосконалення механізму розгляду та прийняття рішення тощо.

Депутати взяли до відома інформацію про депутатські звернення та запити депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області восьмого скликання, що надійшли протягом січня-серпня 2022 року, а також стан виконання рішень та протокольних доручень Знам’янської міської ради VIIІ скликання протягом звітного періоду рекомендовано розглянути на черговій сесії. рекомендовано розглянуто РеЗвернули увагу керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів, підприємств, установ та організацій Знам’янської міської територіальної громади на необхідність неухильного дотримання вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» щодо термінів розгляду та надання відповідей на питання, порушені у депутатських зверненнях та запитах. Капітальні видатки, до яких відноситься частина робіт, порушених у запитах, з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка, не фінансуються до завершення особливого режиму в умовах воєнного стану.

Фото без описуЗ метою застосування української мови як державної у діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування (в частині найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів), позбавлення (заміну на українсько-марковані назви) від топонімів на території громади, що пов’язані з державою-агресором росією та її союзниками, від колоніальної спадщини, нав’язаної російським та радянським режимами, імперських та радянських ідеологем, у тому числі, які завуальовано вказують на домінування російської культури в Україні, на розгляд комісій було запропоновано проєкт рішення «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади». Зазначений проєкт рішення було підготовлено враховуючи вимоги законодавства щодо прийняття рішень органів місцевого самоврядування в особі міських рад (ч.1 ст.37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») з питань, щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та вимоги про включення до словника Єдиних та Державних реєстрів нерухомого майна котрі розташовані на даних вулицях, провулках, беручи до уваги результати громадського обговорення, протокол засідання топонімічної комісії від 16 вересня 2022 року, а також рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 20 вересня 2022 року.

Розглянуті питання регулювання земельних відносин.

За результатами розгляду питань порядку денного, надано висновки та рекомендації, які передано для розгляду відповідальних виконавців.

Участь у роботі постійних комісій взяли заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліана Пересадченко, Дмитро Молодченко, Олег Гребенюк, т.в.о.керуючого справами (секретар) виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілія Меренкова, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень