Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До уваги підприємців громади!

Дата: 22.09.2022 11:29
Кількість переглядів: 543

Фото без описуНаглядова рада Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області прийняла рішення про проведення другого етапу конкурсного відбору бізнес-проєктів суб’єктів малого та середнього підприємництва для отримання фінансової підтримки через Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області на 2022 рік.

Прийом заявок для конкурсного відбору бізнес-проєктів суб’єктів малого та середнього підприємництва для отримання фінансової підтримки триватиме до 20 жовтня 2022 року.

Нагадуємо, що суб’єкти малого та середнього підприємництва (мікро-, малий та середній бізнес, які офіційно зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність на території Кіровоградської області, зокрема й з числа учасників АТО (ООС), внутрішньо переміщених осіб та інших соціально вразливих категорій населення) мають можливість отримати фінансову підтримку:

на зворотній основі:

  • для діючого бізнесу – у розмірі до 500 000,00 гривень на строк до трьох років з можливістю відстрочення  повернення суми зобов’язання до шести місяців;
  • для новоствореного бізнесу (стартап) – у розмірі до 100 000,00 гривень на строк до трьох років з можливістю відстрочення повернення суми зобов’язання до шести місяців.
  • на безповоротній основі: на часткову компенсацію банківських відсотків– у розмірі 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, але не більше
  • 100 000,00 гривень на бюджетний рік – для здешевлення кредитів, отриманих у банківських установах для впровадження інвестиційних бізнес-проєктів, у межах часткової компенсації суми відсотків по кредиту (не більш ніж 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на дату укладення кредитного договору).
  • Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки на зворотній основі є фінансовий внесок суб’єкта МСП у розмірі не менше 25% витрат на реалізацію бізнес-проекту за рахунок власних ресурсів та співфінансування проєкту з відповідного місцевого бюджету органу місцевого самоврядування, на території якої МСП передбачає здійснювати реалізацію бізнес-проєкту.

Фінансова підтримка суб’єктам МСП надається на конкурсних засадах.

Фінансова підтримка надається суб’єктам господарювання за пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку регіону, а саме:

  • впровадження інноваційних, екологічних та енергозберігаючих технологій;
  • розвиток ІТ – сектору та креативних індустрій;
  • створення нових або розширення діючих виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, виробництва продовольчих і непродовольчих товарів, інших видів продукції, товарів і послуг;
  • розвиток овочівництва, садівництва та створення або модернізація (реконструкція) об’єктів для їх зберігання;
  • розвиток та підтримка малого підприємництва у сільській місцевості, зокрема, у сферах надання послуг з пасажирських перевезень, житлово-комунального господарства, побутового обслуговування населення, зеленого туризму тощо.

Територія дії – Кіровоградська область.

Конкурсний відбір проводять: Кіровоградська обласна військова адміністрація та Кіровоградська обласна рада через Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області. Оцінка бізнес-проєктів проводиться Конкурсною комісією по мірі їх надходження за бальною системою, за наявності не менше трьох заявок.

Основними критеріями під час визначення переможців конкурсного відбору є:

  • відповідність пріоритетним напрямкам соціально-економічного розвитку регіону;
  • наявність у бізнес-проєкті усієї необхідної інформації для комплексної оцінки перспектив його реалізації;? якість опису продукції (товару, послуги) та її конкурентних переваг;
  • перспектива попиту на запропоновану продукцію (товар, послугу) на ринку;
  • обсяг власних коштів суб’єкта господарювання у фінансування бізнес-проєкту;
  • наявність співфінансування бізнес-проекту з місцевого бюджету.

Що потрібно?

Учасники конкурсного відбору протягом терміну, визначеного в оголошенні, подають визначений перелік документів.

Детальна інформація розміщена на сайті “Кіровоградщина бізнесова” http://pidpriem-gue.kr.ua  у розділі Регіональний фонд / Фінансова допомога.

Куди звертатись?

Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області

Адреса: 25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, кімн. 417? Контактні телефони:  (0522) 24 08 86, (050) 224 08 86 E-mail: rfpp@email.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень