Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання міської постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян та стану виконавської дисципліни

Дата: 05.09.2022 14:36
Кількість переглядів: 654

Фото без описуПід головуванням т.в.о. керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету МЕРЕНКОВОЇ Лілії відбулося засідання міської постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян та стану виконавської дисципліни. Цей напрямок роботи є одним із пріоритетних напрямків діяльності виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

На засіданні заслухано інформацію про стан розгляду звернень громадян та стан виконавської дисципліни в управлінні соціального захисту населення, управлінні містобудування архітектури та житлово-комунального господарства, відділі інфраструктури та інвестиційного розвитку.

Заступник начальника управління – начальник центру соціальних та компенсаційних виплат КОСТЮКЕВИЧ Лілія доповіла про стан розгляду звернень громадян. До управління надійшло 428 письмових звернень громадян, в тому числі через органи влади – 393, безпосередньо в управління – 35. В зверненнях найчастіше мешканці міста порушували питання: надання матеріальної допомоги на лікування, придбання ліків, нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги, призначення та виплата державних соціальних допомог, надання пільг за фактичним місцем проживання, призначення та виплата допомоги на проживання ВПО. За звітний період територіальним центром 20 осіб забезпечені інвалідними візками, ходунками, милицями з пункту прокату терцентру. «Соціальним таксі» виконано 127 замовлень: доставка 67 ветеранів та осіб з інвалідністю до медичних закладів міста і області, протезного цеху, Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни, ЛТЕКів. Обстежено житлово-побутові умови проживання 126 пенсіонерів та осіб з інвалідністю, з них 114 осіб, які потребували сторонньої допомоги, прийнято на обслуговування відділенням з різних причин 83 особам. З метою контролю якості обслуговування та визначення ступеня індивідуальних потреб здійснені обстеження умов проживання 158 осіб, які перебувають на обліку терцентру. Проведено 49 засідань міської комісії «Турбота і милосердя», рішеннями якої надана матеріальна допомога з міського бюджету 280 малозабезпеченим, пенсіонерам, учасникам АТО та членам їхніх родин, непрацездатним громадянам та інвалідам міста на суму 1018,1 тис. грн. та з обласного бюджету 40 особам на загальну суму 591,2 тис.грн. Спеціалістами управління постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення громади щодо соціального захисту населення та роботи управління через засоби масової інформації.

Заступник начальника управління - начальник відділу містобудування архітектури та житлово-комунального господарства БЕРЛОВА Марина проінформувала щодо управління надійшло 73 звернення громадян. Дані звернення стосуються питань житлово-комунального господарства, а саме: 16 електропостачання та зовнішнього освітлення вулиць, 18 ремонту та обслуговування житлових будинків комунальної форми власності, 5 ремонту водопровідно-каналізаційних мереж, 28 благоустрою території міста, ремонту дорожнього покриття, санітарного стану міста, 6 землекористування, містобудування та інше. Управлінням опрацьовано 311 листів та документів. Дані документи стосуються питань житлово-комунального господарства, а саме: 83 листа від підприємств міста, 228 листів та документів ОДА. На контролі залишаються контрольні справи у кількості 16 шт.

Начальник відділу інфраструктури та інвестиційного розвитку УЧАНЄВ Ігор доповів що до відділу інфраструктури та інвестиційного розвитку надійшло 109 документів, в тому числі 6 звернень. У зверненнях порушувалися питання роботи громадського транспорту на території громади, а саме: налагодження графіку руху, відсутності пільгових рейсів, відновлення рейсів на маршрутах, некоректна поведінка водіїв та кондукторів, організація підвезення пасажирів на території смт. Знам'янка Друга на період реконструкції шляхопроводу. На даний час на постійному контролі у відділі знаходиться 15 документів, з них: 3 – щотижневих, 4 – щомісячних, 8 – щоквартальних.

Важливу роль у посиленні довіри до влади відіграє особисте спілкування представників влади з громадянами. Питання організації роботи зі зверненнями громадян та виконавська дисципліна перебуває на постійному контролі керівництва виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень